Homepage  / Seriale

Miniseria polițistă „Murder in Provence” începe la BBC First. Când e premiera

Miniseria polițistă „Murder in Provence” începe la BBC First. Când e premiera

de Mioara Tronaru,

Printre dealurile pline de soare din sudul Franței, Antoine (Roger Allam) și Marine (Nancy Carroll) investighează dedesubturile întunecate ale orașului Aix-en Provence.

BBC First aduce de duminică 24 septembrie, de la ora 22.00, cele trei episoade ale miniseriei britanice „Murder in Provence” (2022). Producția este adaptată după seria de romane polițiste „Verlaque și Bonnet”, semnată de scriitoarea canadiană M.L. Longworth.

Câteva crime în Aix-en-Provence

Antoine Verlaque (Roger Allam, pe care-l știm din „Endeavour”) este judecător-șef în Aix-en Provence. Împreună cu Marine Bonnet (Nancy Carroll, care a jucat și în „The Crown”), partenera și iubita lui, anchetează crimele încurcate care apar în jurul idilicei lor case din sudul Franței. Nu sunt singuri în aceste investigații, au parte de ajutorul detectivei Hélène Paulik (Keala Settle, pe care am putut-o vedea în filmul „The Greatest Showman”), cea mai de încredere persoană pe care o cunoaște Antoine.

Producția BritBox UK este o adaptare după seria de romane „Verlaque și Bonnet”, scrisă de M.L. Longworth. „Sperăm că «Murder in Provence» va fi primul dintr-o serie de seriale produse de BritBox. Romanele lui M.L. Longworth par croite special pentru televiziune”, spune directorul BritBox UK, Will Harrison, în Deadline.

La fel de entuziastă de rezultat este și producătoarea Alison Owen: „Perechea formată din Roger Allam și Nancy Carroll, ca Antoine și Marine, e pur și simplu delicioasă. Și promite suspans și distracție în timp ce rezolvă cazuri de crimă pe fundalul unuia dintre cele mai frumoase peisaje din lume”, declara ea tot pentru Deadline.

Provence, mon amour

Miniseria „Murder in Provence” a fost filmată chiar în Aix-en-Provence, în sudul Franței, ceea ce a fost o încântare pentru toată echipa. Actrița Nancy Carroll a mărturisit în WalesOnline: „Provence chiar e personajul principal al serialului. Cu toate acele peisaje, cu toate acele culori și cu acea lumină extraordinară, oferă o asemenea evadare… A fost un adevărat privilegiu să filmăm în această parte de lume”.

Și a mai adăugat că serialul este „o adevărată scrisoare de dragoste pentru sudul Franței”. Responsabilă cu această locație a fost producătoarea Alison Owen: „Provence este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ, pictori și fotografi stau aici câte un sezon întreg. Așa că noi chiar am vrut să aducem cât se poate de mult din această frumusețe pe micul ecran”.

Sursa foto: imdb.com

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton