Homepage  / Seriale

Miniseria „MotherFatherSon” analizează cutremurul dintr-o familie influentă. Ce ne rezervă producția. Dată de difuzare, trailer

Miniseria „MotherFatherSon” analizează cutremurul dintr-o familie influentă. Ce ne rezervă producția. Dată de difuzare, trailer
8

de Andreea Hentea,

BBC First difuzează miniseria britanică „MotherFatherSon”, povestea unei familii marcate de o criză profundă. Producția are o distribuție de clasă, în frunte cu Richard Gere și cu Helen McCrory.

Miniseria „MotherFatherSon” analizează cutremurul dintr-o familie influentă

Creată de Tom Rob Smith (scenaristul premiatelor producții „London Spy” și „American Crime Story”), miniseria cu opt episoade „MotherFatherSon” (2019) analizează drama unor părinți devastați de suferința fiului lor. Max Finch (Richard Gere), proprietarul unui imperiu media pe care l-a construit singur, are o influență incontestabilă în cercurile politice britanice.

Tânărul său fiu, Caden (Billy Howle), conduce ziarul de mare tiraj The National Reporter, care face parte din trustul tatălui său, și urmează să-i calce pe urme. Copleșit de responsabilitatea slujbei, datorită căreia a devenit unul dintre cei mai puternici oameni din țară, și de așteptările pe care știe că tatăl le are de la el, tânărul cedează în fața presiunii. În fața acestei situații dureroase, Max trebuie să găsească o soluție împreună cu fosta sa soție, aristocrata Kathryn (Helen McCrory). Situația familiei e complicată, iar criza prin care trece Caden scoate la lumină vechi frustrări și secrete.

Povestea miniseriei

Situația dramatică a lui Caden amenință viitorul familiei Finch, dar și al imperiului său media și are, totodată, implicații profunde pentru țară în perioada premergătoare alegerilor generale. „Cred că această idee a unui eveniment care schimbă o viață, dar care ar putea influența și cursul politicii țării a fost interesantă pentru mine”, a declarat scenaristul Tom Rob Smith după premiera londoneză a miniseriei.

Pe măsură ce Caden începe să reînvețe, de la zero, abilitățile de bază, el trebuie să facă o schimbare atât în relația cu mama, cât și cu tatăl său, și să aleagă ce fel de viață vrea să trăiască. „Acesta este miezul poveștii. Dacă ar trebui să-ți reîncepi viața, ce ți s-ar părea mai important? Cine suntem, în primul rând? Apoi, dacă pornești de la această idee centrală, începi să te întrebi de ce lumea funcționează astfel”, a mai povestit Smith despre esența poveștii sale.

Richard Gere nu mai vrea producții TV

Personajul interpretat de Richard Gere, Max Finch, este o tipologie de „mascul alfa”, căruia îi place să-și domine interlocutorul, fie că e vorba despre propriul fiu sau despre premierul britanic. Regizorul James Kent a spus despre distribuirea lui Richard Gere în acest rol inspirat, se pare, de celebrul magnat al presei Rupert Murdoch (azi în vârstă de 93 de ani – n.r.): „Treaba mea este să creez eroi autentici, despre care să nu se spună: «E ok, dar personajul îl depășește». În cazul lui Richard Gere, care își aduce întreaga experiență în rol și este, el însuși, o prezență cu greutate pe ecran, nu te îndoiești că ar putea fi un Max”.

Photocall du film „Oh, Canada” lors du 77ème Festival International du Film de CannesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Richard Gere a povestit în revista Radio Times despre miniseria „MotherFatherSon”, în care l-a jucat pe acest magnat apreciat și temut, care ia ceaiul cu premierul britanic și care are o relație extrem de dificilă cu fiul său, Caden (rolul de tată a coincis cu perioada în care actorului i s-a născut fiul pe care îl are cu Alejandra Silva, a treia soție – n.r.). Richard Gere a fost atras în primul rând de scenariul foarte bun al miniseriei, dar nu a putut lua o hotărâre doar după un episod, deși, spune el, „mulți fac așa ceva când e vorba despre seriale de televiziune”.

Abia după ce a văzut scenariul primelor cinci-șase episoade a simțit „că se poate angaja în proiect”. „Odată ce l-am citit, m-am gândit că este grozav și că va funcționa pe multe nivele. Este o dramă de familie, drama unei mame, a unui tată și a unui fiu, deși este o familie divorțată, dar așa e lumea noastră, nu-i așa? Este vorba despre politică, despre mass-media, despre lucruri importante din viața noastră. Este o poveste sinceră și inteligentă”.

Actorul a fost foarte impresionat și de colegi: „Billy Howle (care joacă rolul fiului său – n.r.) este uimitor. Am fost extrem de impresionat de el, atât personal, cât și profesional. La fel a fost și cu Helen McCrory (care o interpretează pe fosta lui soție), care sosește pe platouri și muncește din greu”.

Helen McCroryIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 8

Întrebat dacă a văzut-o în rolul extraordinar din serialul „Peaky Blinders” (produs de BBC, difuzat inițial de BBC 2 și disponibil acum pe Netflix – n.r.), Richard Gere a răspuns: „Nu mă uit la televizor, cu excepția știrilor”. El a recunoscut, totuși, că i-au plăcut „Clanul Soprano” și „Urzeala tronurilor”, dar a adăugat: „Am o viață foarte plină și, sincer, televizorul nu se află în fruntea listei mele de priorități”. Întrebat cum a fost experiența lucrului la această miniserie (prima producție de televiziune în care a jucat), Richard Gere a spus: „Filmările au durat șase luni și a fost ca și cum aș fi făcut patru filme independente unul după altul, dar interpretând același personaj. Este un proces prea lung, nu cred că aș mai face așa ceva”.

Roluri complexe pentru toți

Talentată și carismatică actriță de teatru, film și televiziune, regretata Helen McCrory (dispărută în 2021) a jucat-o memorabil pe mătușa Polly în primele 30 de episoade ale serialului „Peaky Blinders”, dar fanii o iubesc și pentru rolul Narcissei Malfoy din franciza „Harry Potter”. Actrița a spus despre Kathryn, fosta soție, un pic rebelă și înstrăinată a lui Max: „Am pornit în interpretarea ei de la cineva care încă este o umbră a fostei sale personalități, care se chinuie să treacă peste divorț și care, probabil, încă nu este o mamă cu totul prezentă”.

În ceea ce-l privește pe Caden, el este un ghem de furie și resentimente, atât de încordat încât abia poate vorbi cu părinții săi, apelând, în schimb, la droguri și la un comportament autodistructiv. Billy Howle (pe care îl știm din serialele „Șarpele” și „Sub semnul credinței”) a explicat despre personajul său: „Oamenii consideră furia un fel de emoție simplistă, dar în Caden există un fel de resentiment, un fel de alienare, ceva cu totul irațional”.

Apreciata Sarah Lancashire (premiată cu trei BAFTA pentru serialele „Happy Valley” și „Last Tango in Halifax” și cunoscută, la noi, din serialul „Julia”) joacă rolul Angelei Howard, deputată și lider al opoziției, deși nu se specifică niciodată cărui partid politic aparține. Această omisiune a fost deliberată, explică scenaristul Tom Rob Smith: „Este limpede că avem de-a face cu probleme legate de populism, dar nu vorbim cu adevărat despre anumite partide – în această producție nu există referințe din viața reală. Nu vorbim despre politicieni adevărați și nu menționăm niciun eveniment real, pentru că aici este vorba despre natura puterii”.

Pippa Bennett-Warner o interpretează pe Lauren, consiliera lui Max, iar Danny Sapani („Black Panther”) îl joacă pe Jahan Zakari, premierul fictiv al Marii Britanii. Sinéad Cusack („Lorzii crimei”), spaniola Elena Anaya („La piel que habito”) și Joseph Mawle („Urzeala tronurilor”) completează această distribuție de marcă.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton