Homepage  / Seriale / SkyShowtime

Desființat de o glumă. Ce știm despre miniseria „Douglas Is Cancelled”, lansată de SkyShowtime. Poveste, distribuție, trailer

Desființat de o glumă. Ce știm despre miniseria „Douglas Is Cancelled”, lansată de SkyShowtime. Poveste, distribuție, trailer

de Andreea Hentea,

De astăzi, 5 septembrie, SkyShowtime ne propune miniseria britanică „Douglas Is Cancelled”, al cărei personaj principal, Douglas Bellowes (Hugh Bonneville), este una dintre cele mai respectate figuri publice. Până când o glumă imprudentă pe care o face ajunge pe rețelele de socializare.

Eroul acestei miniserii britanice cu patru episoade scrise și create de scenaristul Steven Moffat („Sherlock”, „Doctor Who”) este Douglas Bellowes (Hugh Bonneville), respectatul crainic de știri al emisiunii „Live At Six”, care și-a construit o viață admirabilă alături de iubitoarea lui soție, Sheila (Alex Kingston), o jurnalistă apreciată. Cu abila Madeline (Karen Gillan), colega sa mai tânără de platou, expertă în tehnologie și în rețelele sociale, drept colaboratoare, Douglas este considerat o adevărată comoară națională și un model pentru mulți.

Când face însă o glumă sexistă la nunta vărului său, iar un coleg îl aude, din întâmplare, amenințările cu dezvăluirea comentariului său pe rețelele de socializare spulberă toată existența tihnită a acestuia. În timpul isteriei și al asaltului digital care urmează, presupusa indiscreție a lui Douglas este disecată și dusă la extrem, toată lumea având o părere pe această temă. În efortul uriaș de a scăpa de toată polemica, acesta se trezește într-o situație haotică și imposibil de gestionat și se simte o victimă a „culturii boicotării”. Ce va face tulburatul Douglas, în condițiile în care chiar și motivația lui Madeline de a posta în numele lui pare, brusc, suspectă?

Cuțite dincolo de zâmbete

„Noul serial al lui Steven Moffat seamănă izbitor cu câteva scandaluri recente, iar pe de altă parte chestionează, în detaliu, toate părțile implicate în aceste «războaie culturale», a scris site-ul rts.org.uk. Scenaristul Steven Moffat a scris însă scenariul în 2018, concepându-l inițial ca pe o piesă de teatru. El a explicat că problema acestor scandaluri este „nuanțată și complicată, pentru că au existat o mulțime de sancțiuni pe deplin justificate, dar au fost și oameni care nu ar fi trebuit să fie dați la o parte”.

„Arii” pentru actori

Distribuția serialului este una de clasă. Hugh Bonneville, interpretul lui Douglas Bellowes, și-a câștigat nenumărați fani după interpretarea lordului Robert Grantham, capul familiei Crawley, din serialul și din cele două lungmetraje marca „Downton Abbey” (un al treilea va avea premiera în 2025), dar a fost la fel de iubit și pentru rolul din filmele „Paddington”. Dacă, la un moment dat, producătorul lui Douglas, Toby (Ben Miles) îi spune că, pentru a evita scandalul, când iese în public, trebuie să fie „echilibrat, plictisitor și blând”, actorul Hugh Bonneville a remarcat, cu umor: „Din fericire, în viață, și eu am fost, întotdeauna, echilibrat, plictisitor și blând”.

Alături de el o vedem pe Karen Gillan, pe care o știm din francizele „Jumanji”, „Răzbunătorii” și „Gardienii galaxiei”, dar și din thrillerul „Fantomele trecutului”, în care a jucat alături de Russell Crowe. „Madeline este personajul meu preferat din tot ce am jucat”, a explicat actrița, dar și „cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată. Pentru că ea este destul de îndepărtată de mine ca personalitate, așa că a necesitat o cantitate suficientă de actorie! Nu cred că aș putea vreodată să-i fac cuiva ce a făcut ea”, a spus Gillan.

Pe Alex Kingston am văzut-o relativ recent în rolul simpaticei Sarah Bishop din serialul HBO „Cartea pierdută a vrăjitoarelor”. În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, ea a declarat, spre amuzamentul publicului, că a fost inspirată, pentru personajul Sheilei Bellowes, soția lui Douglas, de personalitatea lui Sue Vertue, producătoarea serialului, care se întâmplă să fie și soția lui Steven Moffat. „Dar numai pentru că este «incredibil de iubitoare și protectoare»”, a ținut actrița să precizeze.

La rândul lui, Ben Miles (pe care l-am văzut în serialul „The Crown”, în rolul lui Peter Townsend, iubitul prințesei Margaret) a povestit despre personajul său, Toby Patterson, producătorul teribil de pragmatic al lui Douglas, care este mai interesat să îngroape tot scandalul (și astfel să protejeze ratingurile postului) decât să facă ceea ce ar trebui să își propună știrile: să dezvăluie adevărul. Lăudând capacitatea lui Steven Moffat de a scrie „arii” grozave pentru personajele sale, Miles a spus că Toby, în scena de deschidere, și-a exprimat „întregul cinism, dorința de autoconservare cu orice preț, felul în care manipulează oamenii și felul în care privește adevărul, arătând ce este jurnalismul pentru el”.

O: Douglas Is Cancelled, Marea Britanie, 2024 R: Ben Palmer D: Hugh Bonneville, Alex Kingston, Karen Gillan, Ben Miles, Madeleine Power, Simon Russell Beale, Nick Mohammed.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton