Homepage  / Televiziune

Miniseria britanică „Joan” este inspirată de o poveste adevărată. Sophie Turner se transformă într-o infractoare de temut

Miniseria britanică „Joan” este inspirată de o poveste adevărată. Sophie Turner se transformă într-o infractoare de temut
4

de Mioara Tronaru,

Cu o căsătorie dezastruoasă în trecut și o sărăcie lucie în viitor, o mamă hotărăște să încalce toate regulile pentru a-i oferi o viață mai bună fiicei ei. Miniseria britanică de șase episoade „Joan” (2024), care va fi din 28 octombrie, de la ora 22.00, la Epic Drama, este inspirată de povestea adevărată de viață a Joanei Hannington, o mamă care se transformă într-o infractoare pentru a-și proteja fiica.

Sophie Turner se tranformă în Joan Hannington

În Londra anilor ’80, Joan (Sophie Turner) tocmai a renunțat la relația cu infractorul violent Gary Darvil (Nick Blood). Are de crescut o fiică de numai 4 ani, pe Kelly (Mia Millichamp-Long), și nu se poate baza decât pe inteligența și farmecul personal pentru asta.

sophie 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Patronul magazinului de bijuterii în care lucrează se poartă cu ea ca un proprietar de sclavi, iar Joan riscă să rămână pe drumuri și-și vede viitorul din ce în ce mai întunecat. Dar, la același magazin, îl cunoaște pe Boisie Hannington (Frank Dillane), un tip fermecător, care-și ascunde în spatele statutului de anticar adevărata „meserie”, aceea de hoț profesionist. Relația cu el va scoate la lumină și adevărata ei „vocație”, iar Joan își va atrage renumele de cea mai celebră hoață de bijuterii din Marea Britanie, cunoscută drept „The Godmother”, „Nașa”.

Miniseria britanică „Joan” aduce pe micile ecrane o poveste reală, adaptare după volumul de memorii al adevăratei Joan Hannington, „I Am What I Am: The True Story of Britain’s Most Notorious Jewel Thief”, care reface drumul inedit al unei femei de la statutul de casnică la cel de infractoare măruntă, hoață de diamante și, în final, minte criminală.

Sophie Turner, declarații despre noul său rol

Sophie Turner (28 de ani), care a fost nominalizată la premiile Emmy pentru rolul Sansa Stark din „Urzeala tronurilor”, a fost încântată de noua partitură: „Sunt entuziasmată să aduc la viață fascinanta poveste a Joanei Hannington. A fost una dintre figurile notorii ale infracționalității londoneze, câștigându-și pe bună dreptate supranumele de «Nașa». Într-o femeie care se aruncă într-o carieră de hoață de bijuterii, în timp ce încearcă cu disperare să-și recupereze fiica de la serviciile sociale, vedem de fapt o mamă disperată prinsă în lumea plină de pericole a criminalității”, a declarat actrița, ea însăși mamă a doi copii, în Radio Times.

Pe aceeași lungime de undă este și Anna Symon, creatoarea serialului: „De la statutul de părinte singur la acela de hoț de diamante, povestea de viață a Joanei Hannington este un adevărat roller-coaster. Iar eu sunt mai mult decât încântată să o văd pe talentata Sophie Turner în pielea Joanei Hannington”.

Sursă foto: Epic Drama

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton