Homepage  / Cinema / Vedete străine

Mike Myers și Cameron Diaz i se alătură lui Eddie Murphy în „Shrek 5”. Când vom vedea filmul

Mike Myers și Cameron Diaz i se alătură lui Eddie Murphy în „Shrek 5”. Când vom vedea filmul
9

de Andreea Hentea,

După știrea recentă că fanii îndrăgitei francize „Shrek” vor putea vedea și „Shrek 5”, în care Eddie Murphy a fost deja distribuit, celelalte două vedete care au făcut din serie un mare succes, Mike Myers și Cameron Diaz, i s-au alăturat simpaticului interpret al lui Donkey. Când vom vedea filmul deja așteptat.

Mike Myers și Cameron Diaz i se alătură lui Eddie Murphy în „Shrek 5”

Studiourile Dreamworks Animation au anunțat că „Shrek 5” este oficial în lucru, iar vedetele filmelor anterioare, Mike Myers (care îi dă voce lui Shrek) și Cameron Diaz (interpreta Fionei), au confirmat că vor reveni în film, alături de Eddie Murphy, care era deja distribuit în rolul lui Donkey, măgărușul atât de iubit de fani, a scris variety.com.

În schimb, întoarcerea lui Antonio Banderas ca voce a temperamentalului Puss in Boots nu este, deocamdată, confirmată. „Shrek 5” va fi regizat de Walt Dohrn (care a lucrat ca scenarist și interpret la „Shrek 2” și „Shrek al treilea” și vocea lui Rumpelstiltskin în „Shrek pentru totdeauna”) și de Brad Ableson. „Shrek 5” va fi produs de Gina Shay, care i se alătură din nou francizei, și de Chris Meledandri, fondatorul studiourilor de animație Illumination.

Shrek 5Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Eddie Murphy declarase încă din iunie că a început deja înregistrarea vocii pentru „Shrek 5” și că va exista și un spin-off care îl va avea ca personaj principal pe Donkey. „Am început să lucrăm la «Shrek 5» cu luni în urmă. Am făcut-o. Am înregistrat primul act și îl vom termina anul acesta. Următorul «Shrek» iese pe ecrane și vom face un film și pentru Donkey”, a spus atunci Murphy pentru collider.com.

O franciză de imens succes

Franciza „Shrek” a lansat patru lungmetraje între 2001 și 2010. Primul „Shrek” / „Shrek” (2001) a transformat DreamWorks Animation într-un studio puternic, cu venituri de 487 de milioane de dolari la nivel global și a devenit primul câștigător al Oscarului la categoria film animat.

„Shrek 2” / „Shrek 2” (2004) a încasat 928 de milioane de dolari, iar ambele s-au aflat în competiția pentru Palme d’Or la Festivalul de la Cannes. „Shrek al treilea” / „Shrek the Third” (2007) și „Shrek pentru totdeauna” / „Shrek Forever After” (2010) au avut mai puține încasări decât primele două filme, dar au reușit, totuși, să încaseze 813 milioane de dolari respectiv 752 de milioane de dolari la nivel mondial.

Ambele spinoff-uri „Puss in Boots” („Motanul încălțat” / „Puss in Boots”, din 2011 și „Motanul încălțat: Ultima dorință” / „Puss in Boots: The Last Wish”, din 2022) au fost succese de casă, încasând 555 de milioane de dolari, respectiv 484 de milioane de dolari.

Studiourile Universal l-au însărcinat încă din 2018 pe Meledandri (care este și puternicul producător din spatele francizelor „Sunt un mic ticălos” și „The Super Mario Bros: Filmul”) să se ocupe de relansarea filmelor „Shrek” și „Motanul încălțat”, care le-au adus mari profituri studiourilor. Gurul animației era ferm, la acea vreme, că nu va mai colabora cu vocile francizei, pe care le-a creditat ca fiind cheia succesului filmelor „Shrek”.

Întoarceri așteptate

„Când mă uit înapoi, mi se trezește nostalgia și îmi doresc să mă întorc la acele reușite, dar provocarea pentru noi a fost să găsim ceva care să nu se simtă ca o continuare forțată”, a spus Meledandri.

După succesul enorm al filmului „Motanul încălțat: Ultima dorință”, Eddie Murphy a spus, în ianuarie 2023: „Dacă DreamWorks mi-ar propune vreodată încă un «Shrek», aș accepta în două secunde. Îl iubesc pe Donkey. Au făcut filme cu Puss in Boots, pe care îl iubesc, dar ar fi trebuit să facă cu Donkey, fiindcă este mai amuzant”.

Meledandri a declarat apoi, pentru variety.com, în aprilie 2023, că a fost „încântat” când a citit comentariile lui Murphy și a adăugat: „Este o dovadă a entuziasmului său puternic pentru un rol pe care l-a însuflețit atât de strălucit și pe care l-a construit alături de artiștii de la DreamWorks. Comentariul lui mi s-a părut foarte interesant”.

Întrebat dacă crede că Donkey este un personaj care și-ar putea susține propriul film, precum spinoff-urilor cu Antonio Banderas în rolul principal, Meledandri a răspuns: „Fără întrebări”. El a mai spus doar că e dornic să vadă revenirea vocilor originale ale filmului (Mike Myers, Cameron Diaz și Murphy) în „Shrek 5”.

Deși, la momentul respectiv, nu se semnaseră contracte, Meledandri a spus că negocierile cu cei trei actori merg bine. „Ne așteptăm ca distribuția să se întoarcă. Discuțiile au început și fiecare indiciu pe care l-am primit ne-a arătat că există un entuziasm extraordinar din partea actorilor și o mare dorință de a reveni”, a spus el în aprilie.

În acest moment totul este stabilit, iar premiera internațională a filmului „Shrek 5” este programată pentru 1 iulie 2026.

Sursă foto: Hepta – Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton