; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mihai Petre a luat lecţii de actorie la New York

15 July 2010

Mihai Petre a decis, în această vară, să renunţe la o vacanţă în locuri exotice ca să se pregătească pentru noul său rol din cel mai recent proiect MediaPro Pictures, ce va fi difuzat, din toamna, la Acasă. Mihai Petre şi-a petrecut luna iunie la New York, unde a urmat un curs de actorie la celebra New York Film Academy.

.

Mihai Petre a stat o lună în New York pentru cursurile de actorie.

Mihai Petre a stat o lună în New York pentru cursurile de actorie.

Mihai – care îl interpretează pe Ovidiu, confidentul Ilincăi (Mădălina Drăghici) – spune că a ales acest loc la recomandarea regizorilor şi producătorilor din Buftea: Am avut mai multe opţiuni, toate erau foarte bune, dar la recomandarea prietenilor de pe platourile din Buftea am ales  New York Film Academy. Cred că a fost cea mai bună alegere, pentru că am învăţat foarte multe din tainele actoriei. În clasă am avut alţi 10 colegi veniţi din Rusia, Portugalia sau Marea Britanie să studieze în America. Cel mai mare câştig este că am înţeles că, atunci când eşti în faţa camerei de luat vederi, trebuie să uiţi de tine, să nu-ţi controlezi reacţiile şi să interacţionezi cu partenerul sau partenerii tăi. În luna pe care am petrecut-o la New York am descoperit lucruri noi despre mine, am învăţat cum să mă mişc, am deprins trucuri noi legate de voce şi mişcare scenică. Eram singurul român de acolo şi m-am împrietenit repede cu colegii mei cu care luam masa în fiecare zi', povesteşte el Mihai.

Interpretul lui Ovidiu are şi marele regret că, la finalul cursului, nu a primit o notă. La final am primit o diplomă şi am regretat că nu ne-au dat note. Am simţit totuşi aprecierea profesorilor şi a colegilor mei şi chiar am învăţat foarte multe din acest curs. Cel mai greu a fost să învăţ toate textele, care erau în limba engleză, ca şi cum ar fi fost scrise în română. Acum că am revenit pe platourile de filmare din Buftea sunt pregătit să-mi intru în rol şi să pun în practică tot ce am învăţat. Ovidiu este un bărbat care crede în valoarea prieteniei', spune Mihai.

La New York, Mihai Petre a profitat şi de timpul liber pentru a vizita oraşul. Cel mai mult mergeam în week-end, cu metroul. Am vizitat Empire State Building, Times Square, am mers să văd Ground Zero, Statuia Libertăţii, am vizitat şi cartierele mai mărginaşe ale oraşului. Mi-am dorit foarte mult să merg pe Broadway la un spectacol în care juca Catherine Zeta Jones, dar nu am mai găsit locuri. Am mers totuşi la un alt show care mi-a plăcut foarte mult şi care m-a făcut să înţeleg că actorii americani sunt profesionişti desăvârşiţi', mărturiseşte Mihai.

Întors în România, Mihai a revenit pe platourile de filmare din Buftea şi a tras primele secvenţe interpretând noul său personaj, Ovidiu, din telenovela Iubire şi onoare'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare