O nouă ediție a emisiunii Chefi la cuțite a fost difuzată marți, 9 aprilie 2024, iar Mihai Dragomir a primit cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu. Tânărul, în vârstă de 24 de ani, i-a cucerit pe jurați cu preparatul său. Iată cine este Mihai Dragomir, cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu.
Mihai Dragomir, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite 2024
Chef Ștefan Popescu i-a oferit cuțitul de aur lui Mihai Dragomir, aseară, 9 aprilie 2024, la Chefi la cuțite, emisiune difuzată de Antena 1. Tânărul i-a impresionat pe jurați cu desertul lui, dar și cu experiența pe care o are în arta culinară.
Înainte de a primi verdictul final din partea juraților, Mihai Dragomir a vorbit despre experiența lui profesională. În plus, el în cunoștea deja pe chef Ștefan Popescu. Juratul a fost profesorul concurentului în urmă cu ceva timp. „Dânsul a fost unul dintre primii mei mentori, profesor la școală”, a spus Mihai despre chef Ștefan Popescu.
Tânărul din Constanța se mândrește cu o experiență vastă în bucătărie până la vârsta de 24 de ani. Acesta a lucrat alături de chef Alex Crăciun aproximativ 8 luni, iar mai apoi a ocupat funcția de chef la un restaurant deschis recent, potrivit a1.ro.
„Am început să gătesc în vacanța de vară. După ce am terminat școala, am început să lucrez într-un Bistro unde făceam multă pizza, șnițel, mâncare confortabilă pentru toți, dar nu era ceea ce îmi doream eu.
Atunci am ales să plec, să mă mut la București. Mi-am găsit o școală, mi-am găsit un job în unul dintre cele mai bune restaurante la momentul respectiv pe piață. Este un restaurant de fine dining. Am plecat de jos, pe secțiunea de salate, apoi am trecut la carne. (…) Se auzea vorba prin Constanța că a venit un mare chef de la Londra: Alex Crăciun. Mi-am depus CV-ul, voiam neapărat să ajung acolo! Și în cele din urmă m-au contactat. Am lucrat alături de el 8 luni”, a mărturisit Mihai Dragomir, la Chefi la cuțite.
„Au fost 8 luni ca la armată! Începeam la ora 8:00, terminam la 1:00. Lucram 5 zile pe săptămână, pauzele erau rare. Terasa avea 300 de locuri, iar preparatele erau foarte complexe. Simțeam că pot să lucrez oriunde ca bucătar, dar nu mă vedeam niciodată chef. Mi-a ieșit în cale un job, pe postul de chef, restaurantul ăsta mi-a oferit mie cam tot ce mi-am dorit de la mine. Merge surprinzător de bine pentru primul an.
Am fost și la câteva competiții internaționale. Am fost la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart cu echipa națională de juniori. Sunt foarte pasionat și am încercat să fac multe chestii într-un timp scurt”, a mai povestit el.
Mihai Dragomir, după ce a primit cuțitul de aur
Mihai Dragomir a spus că a mai participat la Chefi la cuțite în urmă cu 5 ani. Pe atunci avea doar 18 ani. „Sunt o persoană foarte ambițioasă și mi-a plăcut mereu să completez chestii în viața mea. Dacă într-un punct din viața mea nu am fost mulțumit, m-am întors și am reluat. Acum 5 ani de zile, când aveam 18 ani, am mai fost o data aici și aveam o părere foarte bună despre mine. Credeam că este maximul și după atâția ani mi-am dat seama că eram departe. Nu știu ce va fi de aici încolo, dar este un nou început, eu sunt din nou aici”, a povestit concurentul.
„Dacă ți s-a zbârlit pielea la aceste 4 cuțite, sunt curios ce o să ți se întâmple când îl primești pe ăsta”, i-a spus Ștefan Popescu concurentului, înainte de a-i oferi cuțitul de aur.
„Nu-mi vine să cred! Doar visam, cred. Pot să-l iau? Mulțumesc frumos”, a spus concurentul.
„E o super mare presiune pentru că Chef Ștefan o să aibă pretenții de la mine mai mult decât de la ceilalți, dar sunt pregătit. De-abia aștept și cred că și-a ales calul de bătaie potrivit”, a mai adăugat Mihai Dragomir.