Homepage  / Televiziune

Mihai Dragomir a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13. Primele declarații: „M-au lăsat picioarele. Sunt în stare de șoc”

Mihai Dragomir a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13. Primele declarații: „M-au lăsat picioarele. Sunt în stare de șoc”
31

de Roxana Mirea,

Mihai Dragomir a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13! Acesta s-a luptat în finală cu Lăcrămioara Pintilie (cuțitul de aur al lui chef Richard) și Lucica Susanu. Extrem de fericiți au fost și Alexandru Sautner și Ștefan Popescu. Iată ce a declarat Mihai Dragomir după ce a câștigat show-ul de la Antena 1.

Mihai Dragomir a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13

Mihai Dragomir a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13. Marea finală Chefi la cuțite, sezonul 13, a fost difuzată miercuri, 15 mai 2024, la Antena 1. Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner și Chef Orlando Zaharia și-au dorit enorm să aibă câte un reprezentant în finală, ceea ce s-a și întâmplat.  

După probele din semifinală, Irina Fodor a anunțat care sunt cei trei finaliști din sezonul 13 Chefi la cuțite. Lupta pntru locurile din finală s-a dat între Lucia Susanu, Alexandra Veber și Varză (Daniel Ilie), din echipa verde, Andrea Recaldin, Lăcrămioara Pintilie și Antonio Ștefănescu, din echipa roz, Mihai Dragomir, Mădălin Dumitru și Nicoleta Sima.  

De asemenea, Irina Fodor a anunțat că a avut loc o premieră în istoria show-ului Chefi la cuțite, faptul că un concurent a obținut punctaj maxim la toate probele din semifinală. 

„Ați stins lumina! I-am văzut pe chefi crescându-le inima. Așa s-a întâmplat când au văzut toate farfuriile astea frumoase venind pentru că voi ați evoluat senzațional. Să știți că este prima dată în istoria acestui concurs când foștii concurenți au dat toți nota maximă la aceeași farfurie. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată. În finală rămân trei, s-a întâmplat să rămână și doi. Câștigă doar unul! Este vorba de 30.000 de euro și de titlul de câștigător al sezonului 13 Chefi la cuțite”, a fost anunțul făcut de Irina Fodor. 

Concurentul care a obținut o astfel de performanță este Mihai Dragomir, concurentul din echipa lui Alexandru Sautner și cel căruia Ștefan Popescu i-a oferit cuțitul de aur. Pe lângă Mihai, în finală au mai intrat Lăcrămioara Pintilie (cuțitul de aur al lui chef Richard) și Lucica Susanu. 

Degustătorii au fost impresionați de meniurile complexe și delicioase la care s-au gândit cei trei finaliști. Deși preparatele au fost spectaculoase, un singur concurent a plecat acasă cu premiul în valoare de 30.000 de euro și acela este

Finalistii Chefi la cutite 2024 (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 31

Mihai Dragomir, după ce a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13

Lupta a fost extrem de strânsă, iar după primele două probe, a fost egalitate între Mihai și Lăcrămioara, însă desertul a făcut diferența, iar concurentul lui Alexandru Sautner a plecat acasă cu marele premiu.

Am câștigat premiul cel mare! Nu-mi vine să cred! Parcă m-a lovit un tsunami. Efectiv, m-au lăsat picioarele. Sunt în stare de șoc. Am câștigat războiul, i-am făcut mândri pe chefi. Nu-mi vine să cred că premiul ăsta îmi aparține, că pe farfuria asta scrie chef Mihai Dragomir. Toată munca pe care am depus-o de acum 6 ani, de cand am fost eliminat din bootcamp până la momentul ăsta, am muncit pentru acest titlu. Nu o să uit niciodată seara asta, fiecare moment din acest concurs. Este magic. Sunt fericit!” a declarat Mihai Dragomir, după ce a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13. 

Mihai Dragomir a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 13 (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 31

Sunt cel mai bucuros om din lume. Nu știu când am fost ultima dată așa de fericit. Doamne, cât am sperat să câștig acest sezon. Este victoria lui Mihai, dar simt aceeași victorie și pentru mine”, a declarat și Alexandru Sautner.  

Deși nu a avut echipă, Ștefan Popescu s-a bucurat extrem de mult că a câștigat cuțitul lui de aur.  

„Omul a venit aici să gătească și a făcut-o bine. Bravo, Mihai! Am crezut în omul ăsta de la început și a câștigat. Trăiesc o bucurie enormă alături de Mihai, de Alex. (…) Am șters toată supărarea că nu am avut echipă. Sunt bucuros că am câștigat cu Mihai”, a declarat Ștefan Popescu.  

Merita să câștige. Este un exemplu de om pasionat de gastronomie, care și-a dus pasiunea la cote maxime la doar 24 de ani. Îl felicit pe Mihai, iar felicitările mele pleacă și spre Lăcrămioara și Lucia, concurenta mea din Finală, care a reprezentat cu mândrie echipa verde”, a spus Chef Orlando Zaharia.

Mihai a demonstrat că este constant, a avut farfurii de nivel înalt de-a lungul întregii competiții. Este chiar un premiu meritat și sunt fericit pentru echipa galbenă, pentru Vecchio și pentru Ștefan. Sunt, în același timp, foarte mândru de Lăcrămioara. A avut un adversar greu de bătut și a pierdut la câteva puncte”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.

Cine este Mihai Dragomir, câștigătorul Chefi la cuțite 2024, sezonul 13

Mihai Dragomir, câștigătorul Chefi la cuțite 2024, sezonul 13, i-a impresionat pe chefi aproape în toate duelurile. Acesta a fost cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu, însă, pentru că juratul nu a avut echipă în acest sezon, Mihai a ajuns în echipa lui Orlando Zaharia. Nu a durat mult și chef Alexandru Sautner și-a folosit amuleta și l-a luat pe Mihai în echipa lui.

Tânărul din Constanța se mândrește cu o experiență vastă în bucătărie până la vârsta de 24 de ani. Acesta a lucrat alături de chef Alex Crăciun aproximativ 8 luni, iar mai apoi a ocupat funcția de chef la un restaurant deschis recent.

„Am început să gătesc în vacanța de vară. După ce am terminat școala, am început să lucrez într-un Bistro unde făceam multă pizza, șnițel, mâncare confortabilă pentru toți, dar nu era ceea ce îmi doream eu. 

Atunci am ales să plec, să mă mut la București. Mi-am găsit o școală, mi-am găsit un job în unul dintre cele mai bune restaurante la momentul respectiv pe piață. Este un restaurant de fine dining. Am plecat de jos, pe secțiunea de salate, apoi am trecut la carne. (…) Se auzea vorba prin Constanța că a venit un mare chef de la Londra: Alex Crăciun. Mi-am depus CV-ul, voiam neapărat să ajung acolo! Și în cele din urmă m-au contactat. Am lucrat alături de el 8 luni”, a mărturisit Mihai Dragomir, în audițiile Chefi la cuțite. 

Cine este Mihai Dragomir, câștigătorul Chefi la cuțite 2024, sezonul 13 (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  27 / 31

„Au fost 8 luni ca la armată! Începeam la ora 8:00, terminam la 1:00. Lucram 5 zile pe săptămână, pauzele erau rare. Terasa avea 300 de locuri, iar preparatele erau foarte complexe. Simțeam că pot să lucrez oriunde ca bucătar, dar nu mă vedeam niciodată chef. Mi-a ieșit în cale un job, pe postul de chef, restaurantul ăsta mi-a oferit mie cam tot ce mi-am dorit de la mine. Merge surprinzător de bine pentru primul an. 

Am fost și la câteva competiții internaționale. Am fost la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart cu echipa națională de juniori. Sunt foarte pasionat și am încercat să fac multe chestii într-un timp scurt”, a mai povestit el. 

Mihai Dragomir a mai participat la  Chefi la cuțite în urmă cu 5 ani. Pe atunci avea doar 18 ani. „Acum 5 ani de zile, când aveam 18 ani, am mai fost o data aici și aveam o părere foarte bună despre mine. Credeam că este maximul și după atâția ani mi-am dat seama că eram departe. Nu știu ce va fi de aici încolo, dar este un nou început, eu sunt din nou aici”, a povestit concurentul.  

Sursa Foto: Antena 1

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton