Homepage  / Vedete româneşti

Mihaela Sava, porție dublă de Prăjiturela. „Tot caut idei de rețete slab caloric”. EXCLUSIV

Mihaela Sava, porție dublă de Prăjiturela. „Tot caut idei de rețete slab caloric”. EXCLUSIV
13

de Cătălina Matei,

Deserturile sunt la mare „vizionare” în această toamnă, la TV Paprika, căci Mihaela Sava alias Prăjiturela este gazda a două producții - „Gusturi și arome din bucătăria bunicii, cu Prăjiturela” și „De la fermă în farfurie, cu Prăjiturela”, prin care descoperim secretele culinare ale bunicilor și drumul pe care mâncarea îl parcurge de la fermă la farfurie.

Toamna se numără… deserturile la TV Paprika. Și nu oricum, ci cu Mihaela Sava în prim-plan, cunoscută publicului sub numele de Prăjiturela. Este gazda a două producții – „Gusturi și arome din bucătăria bunicii, cu Prăjiturela” și „De la fermă în farfurie, cu Prăjiturela”, care ne invită să descoperim secretele culinare pe care doar bunicile le mai știu și să explorăm drumul pe care mâncarea îl parcurge de la fermă la farfurie.

Cele două emisiuni cu Prăjiturela sunt difuzate la TV Paprika în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 20.30.

După o carieră militară de 15 ani, Mihaela Sava alias Prăjiturela a intrat în atenția publicului în 2016, când a participat la emisiunea „Bake Off România”, unde a ajuns până în semifinale. Iar apoi a devenit o figură emblematică la TV Paprika. Și, de câțiva ani buni încoace, și soțul ei Mircea este implicat în producțiile pe care le realizează, dar și în degustările de acasă, evident. Și tot el este și cel care i-a dat numele de Prăjiturela, căci partenerul său de viață și prietenii apropiați îi spun Ela.

Aflăm mai multe detalii din cele ce urmează…

Toamna aceasta ai revenit la TV Paprika cu două emisiuni. Ce ne poți dezvălui despre ce vom vedea în cele două producții?

E o mare bucurie să mă întorc la TV Paprika, de data asta cu două emisiuni noi, filmate aproape exclusiv în natură. Vom vedea locuri pitorești și peisaje din România care îți taie respirația; ferme traditionale, dar și cu tehnologii de ultimă generație; bunici tinere și frumoase și, nu în ultimul rând, rețete delicioase.

Și prin ce peripeții ai trecut la filmările din țară pentru „De la fermă în farfurie”?

O întâmplare care a început haios și s-a terminat, spre bucuria noastră, amuzant… deși se putea termina altfel. Am condus un tractor pe care nu am stiut să il mai opresc, noroc cu proprietarul care a alergat pe lângă mine și mi-a tot făcut semne de cum să acționez pedalele.

Care sunt rețetele care te-au solicitat cel mai mult, până acum?

Am pregătit alături de una dintre bunici, doamna Marta, două prăjituri destul de complexe. Deși știu să fac prăjituri, la un moment dat am simțit că am pierdut șirul pașilor. Noroc de editorul nostru, gurmand și el, care a reușit să editeze cronologic rețeta, iar la televizor va părea chiar simplă.

Ce ai învățat tu nou de la bunicile pe care le-ai invitat în emisiunea „Gusturi și arome din bucătăria bunicii”?

Sunt bucuroasă și mândră că am avut ocazia să învăț câteva dintre prăjiturile copilăriei mele, pe care le făceau vecinele mele unguroaice.

0_20240414_TT_Ojtoz_JankaJenei_foto_promo_BE28272Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Și care este cel mai rapid desert pe care tu îl prepari?

Fără doar si poate, famioasa mea țară cu lapte condensat și lime.

Cunoști vreo rețetă dulce… de dietă? Deși pare un paradox… 

Paradox sau nu, după perioada încărcată de la filmări în care am muncit mult și am mâncat și mai mult m-am întors acasă cu câteva kilograme în plus. De atunci tot caut idei de rețete slab caloric. Chiar de la filmări am învătat rețeta de papanași „din”  brânză de vaci, nu „cu” brânză de vaci (râde), fierți nu prăjiți.

Prajiturela-6Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 13

Ce îți place să faci dincolo de deserturi? Ce alte preparate îți ies cel mai bine?

Deși aliasul meu spune altceva, mie îmi place foarte mult să gătesc și mâncare sărată. Îmi place să gătesc o friptură de vită marmorată, sunt șefa când vine vorba de grătar, fie că vorbim de carne, legume sau, de ce nu, deserturi.

Și cum te relaxezi când ai timp doar pentru tine?

Relaxarea mea e să ies în grădină dimineața să îmi beau cafeaua în liniște, apoi să mă apuc de grănărit cât încă e răcoare.

Foto: TV Paprika; Instagram

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton