Homepage  / Televiziune

Mihaela Sava aduce show-ul Deserturi magice cu PrăjiturEla la TV Paprika. „De abia aștept să vedeți ce v-am pregătit”. EXCLUSIV

Mihaela Sava aduce show-ul Deserturi magice cu PrăjiturEla la TV Paprika. „De abia aștept să vedeți ce v-am pregătit”. EXCLUSIV
4

de Mioara Tronaru,

Din 16 septembrie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 20.30, Mihaela Sava, alias PrăjiturEla, ne dă întâlnire la TV Paprika. La „Deserturi magice cu PrăjiturEla”, vor fi prăjituri, băuturi, tips&tricks în bucătărie și câteva... secrete, ne-a mărturisit chiar gazda emisiunii, cu care am stat de vorbă despre noul show.

M-a pasionat de mică felul în care bunica mea dădea viață unor ingrediente aparent banale”

– Pentru cine nu te cunoaște, ne poți spune în câteva cuvinte cine este Mihaela Sava?

Mihaela este o fată pasionată de gust, de arome și texturi. O fată care a crescut într-o zonă multiculturală și care, de mică, a intrat în contact cu universul larg al gustului. O fată care și-a urmat pasiunea și care a reușit să adune alături de ea o comunitate mare de iubitori de mâncare bună. O fată care acum dă mai departe ce a învățat în toți acești ani de gătit și „prăjiturit”.

– …și cum ai ajuns de la Mihaela la PrăjiturEla?

Prietenii și soțul îmi spun Ela. Când am hotărât să încep să scriu rețetele pe un site, am căutat un nume care să fie românesc, drăguț și care să mă reprezinte. Să fie un nume care să mă definească, să exprime culoare și veselie. Și dacă nu prăjiturile exprimă veselie, atunci ce?! Drept urmare, soțul meu a venit cu sugestia, „PrăjiturEla”, mie mi-a plăcut și iată că, după mai bine de 11 ani, acesta este aliasul meu.

Mihaela Sava, despre emisiunea Deserturi magice cu PrăjiturEla, de la TV PaprikaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

– De ce gătitul? Multă muncă, multe vase de spălat după și cam o jumătate de oră sau o oră de satisfacție, mai ales gustativă…

M-a pasionat de mică felul în care bunica mea dădea viață unor ingrediente aparent banale. Încă de atunci am simțit această pasiune, drept pentru care am încă vii multe amintiri legate de mâncarea copilăriei.

Atât mama cât și bunica m-au lăsat să mă implic în bucătărie și m-au susținut. Mai apoi, când am fost nevoită sa mă descurc singură, mi-am dat seama nu doar că pot, ci și că îmi place.

Ca adult, am realizat că mâncarea, de fapt hrana, este o parte esențială a existenței noastre. Jumătatea de oră de plăcere despre care vorbeați este parte dintr-un puzzle care ne oferă o viață bună și frumoasă. Felul în care ne raportăm la mâncare ne definește ca oameni. Hrana trebuie să fie respectată, simțită și trăită. Sunt adepta hedonismului culinar, dar țin foarte mult și la adevăratul scop al hranei, cel nutritiv. Am intrat puțin în zona serioasă a problemei, cred însă că e nevoie și de o astfel de abordare.

Cât despre vase murdare… mașina de spălat vase este cea mai bună prietenă a mea ☺

– Îți mai amintești când ai gătit prima oară? Ne poți povesti ce ai gătit, cum a fost experiența și dacă produsul final a fost comestibil? ☺

Îmi amintesc vag, dar îmi amintesc. Fiind din generația cu cheia la gât, se întâmpla uneori ca eu și fratele meu mai mare să stăm singuri acasă. Într-o zi, am așteptat-o pe mama de la muncă, cu un meniu festiv care conținea ciorbă, ceai și un desert. Nu știu ce am gătit, știu doar că mama a fost, sau cel puțin a părut, impresionată și a depus eforturi să guste din fiecare. ☺

„Dorința mea este să împrietenesc pe toată lumea cu deserturile”

– De luna asta, te vom vedea la TV Paprika, în emisiunea „Deserturi magice cu PrăjiturEla”. Despre ce va fi vorba în noul show?

De abia aștept să vedeți ce v-am pregătit. Va fi o emisiune tonică, veselă și foarte colorată. În studioul absolut superb voi pregăti câte trei deserturi și o băutură în fiecare episod. Cu această ocazie mulțumesc echipei care a făcut o treabă extraordinară cu decorul. Vor fi rețete accesibile, cu ingrediente la îndemână și ușor de pregătit.

– Cu ce se deosebește emisiunea ta de altele de același gen?

Este o emisiune în care gătesc exclusiv deserturi și, cum spuneam mai sus, fiecare episod va avea și o băutură care poate fi asociată cu fiecare dintre preparate.

Dorința mea este să împrietenesc pe toată lumea cu deserturile. Să le arăt cât de ușor putem pregăti deserturi delicioase acasă și de cât de puține ingrediente avem nevoie pentru a face un desert delicios.

În fiecare episod, vin cu tips&tricks valabile în bucătărie și voi „da din casă” câteva secrete.

Ah, și nu îl ultimul rând, gazda face emisiunea deosebită. ☺

– Care este desertul tău preferat? De ce?

Simt că aceasta este o întrebare capcană. ☺ Este greu să am un desert preferat. De exemplu, în emisiune am pregătit peste 40 de deserturi și toate îmi plac. Dacă ar fi totuși să aleg, vă spun doar că aleg întotdeauna fructele în detrimentul ciocolatei. ☺

„Pe ecran nu transpare desfășurarea de forțe și efortul din spatele unei asemenea producții”

– Unde au avut loc filmările pentru „Deserturi magice cu PrăjiturEla”? Și cât timp au durat?

Filmările au avut loc la Budapesta. A fost un tur de forță. Am filmat toate cele 12 episoade și promo-urile în… sunteți pregătiți?! Nici mai mult nici mai puțin de 5 zile. Am avut zile în care am filmat și 12 ore doar cu pauza de masă. Am lucrat însă cu o echipă excepțională și totul a mers conform planului.

– Cât de greu sau ușor este să faci o astfel de emisiune?

Mă bucur ca mi-ați adresat această întrebare, deoarece pe ecran nu transpare desfășurarea de forțe și efortul din spatele unei asemenea producții. Ca să vă faceți o idee vă spun că pregătirile au durat peste două luni, timp în care am avut teleconferințe cu echipa de la Budapesta și Marea Britanie, am făcut conceptul emisiunii, am gândit fiecare episod în parte apoi am scris și adaptat rețetele. După ce scriptic emisiunea a fost organizată, a urmat crearea studioului și a atmosferei de pe platou conform cerințelor mele. Apoi, a urmat drumul la Budapesta, organizarea din platou și filmatul propriu zis. Stați, că nu am terminat. După filmat a urmat postproducția – să scoți o emisiune de 20 de minute din ore bune de filmare nu e treabă ușoară!

Acum că știți efortul, poate vă uitați cu alți ochi la o emisiune culinară. ☺

– Au fost situații neprevăzute, amuzante sau (Doamne, ferește!) neplăcute la filmări? Ne poți povesti ceva din culise?

Haha. Au fost câteva. Ce nu se știe, și aflați acum, este că aproape toată echipa, exceptând regizorul, este vorbitoare fie exclusiv de limba maghiară, fie engleză și maghiară. Norocul meu este că vorbesc fluent limba maghiară și ne-am înțeles bine. Cu toate astea, rețetele fiind traduse pentru echipă de un vorbitor de maghiară s-au strecurat niște erori: de exemplu când am cerut bezele mi s-au adus jeleuri (bezele moi), în limba maghiară acestea având înțeles total diferit.

De asemenea, la una dintre rețete am cerut un ingredient care era în sezon la momentul la care am scris eu rețeta, negândindu-mă că atunci când o vom filma va fi aproape imposibil să găsim acel ingredient proaspăt. În afară de asta, din fericire, nu a fost nicio problemă. Am lucrat cu o echipă de profesioniști și asta a făcut ca lucrurile să meargă foarte bine.

– Cum a fost pentru tine să faci „Deserturi magice cu PrăjiturEla”? Ai recidiva?

A fost o experiență nouă, inedită. Este pentru prima dată când sunt gazda unei emisiuni, nu invitat sau concurent. Am simțit, într-adevăr, o presiune mai mare conștientizând că, în mare parte, ține de mine ca totul să iasă bine. A fost o provocare grea, cu multă muncă și concentrare, dar a fost una frumoasă și din care am învățat multe.

Dacă aș „recidiva”… citesc întrebarea și am un rânjet pe față. Sper să vă placă emisiunea și să ne vedem într-un sezon nou. Ce a depins de mine am făcut, cu drag și dedicare, acum rămâne ca publicul să decidă dacă vrea să mai vadă preparate magice gătite de mine. Și, ca să răspund concret, da, aș recidiva oricând.

– Ce s-a întâmplat cu prăjiturile gătite în timpul emisiunii după ce camerele de filmat s-au oprit?

Oare nu aveți nicio bănuială?! ☺ Nu doar că au dispărut rapid, fiind o echipă de producție foarte mare, ba mai mult, la unele rețete am avut dubluri și chiar și acelea au fost devorate de echipă. Asta a fost una dintre cele mai mari bucurii la finalul filmărilor. În plus, mulți dintre membrii echipei mi-au cerut rețetele în avans spunând că nu au răbdare până apare emisiunea. ☺ Deci zâmbetul de la finalul întrebării voastre cred că preconiza răspunsul meu. ☺

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton