Homepage  / Seriale

Michelle Yeoh începe filmările la „Blade Runner 2099”. Primele detalii despre noua miniserie

Michelle Yeoh începe filmările la „Blade Runner 2099”. Primele detalii despre noua miniserie
7

de Andreea Hentea,

Recent s-a anunțat că Michelle Yeoh („Orice, oriunde, oricând”) urmează să înceapă, în această lună, filmările la miniseria „Blade Runner 2099”. Ce știm despre viitoarea producție.

Scenarista Silka Luisa („Halo”, „Shining Girls”), creatoarea miniseriei „Blade Runner 2099”, care o va avea pe Michelle Yeoh în rolul principal, își propune, cu această nouă producție, să aducă o perspectivă nouă lumii distopice din „Blade Runner”, scrie collider.com.

Noua miniserie, care îl va avea ca producător pe Ridley Scott, regizorul filmului original „Vânătorul de recompense” / „Blade Runner” (1982), și ca producător executiv pe Michael Green, co-scenaristul filmului „Vânătorul de recompense 2049” / „Blade Runner 2049” (2017), al lui Denis Villeneuve, promite să rămână fidelă sursei de inspirație a acestui formidabil univers distopic izvorât din imaginația marelui Philip K. Dick.

Michelle YeohIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Atuurile proiectului

Filmările vor începe în această lună la Praga și în Spania și vor dura până în decembrie. Noua miniserie, care primise undă verde încă din vara anului 2022, promite să continue legendara saga din „Vânătorul de recompense”, cu Michelle Yeoh în rolul principal (și singura care a fost distribuită până în prezent).

Michelle Yeoh, consacrată cu rolul din „Tigru și dragon” (2000) și cunoscută pentru roluri în producții din cele mai diverse genuri, de la „Memoriile unei gheișe” (2005) la „Star Trek: Discovery” (2017), „Asiatici bogați și nebuni” (2018) sau „Bântuind prin Veneția” (2023), a fost recompensată cu Oscarul pentru cea mai bună actriță în 2022, pentru filmul „Orice, oriunde, oricând”.

Miniseria „Blade Runner 2099” se pregătește să fie o extensie revoluționară a universului „Blade Runner”, iar implicarea unei actrițe de talia lui Michelle Yeoh adaugă prestigiu și entuziasm viitorului proiect, fiind esențială atât pentru fani, cât și pentru actorii care urmează să se alăture distribuției. Implicarea în proiect, ca producător, a vizionarului cineast Ridley Scott, care a regizat filmul original din 1982 și a produs continuarea apreciată de critici „Blade Runner 2049”, este văzută, de asemenea, ca o garanție că miniseria va rămâne fidelă rădăcinilor francizei, în timp ce explorează noi orizonturi.

Filmul „Blade Runner” (1982), devenit azi un clasic, a fost nominalizat la Oscar, Globul de Aur și premiat cu BAFTA în 1983 și a beneficiat de muzica de neuitat a legendarului Vangelis, avându-i în distribuție pe Harrison Ford, Sean Young, Rutger Hauer, Edward James Olmos și Daryl Hannah.

Echipa miniseriei

Silka Luisa, cunoscută pentru munca ei la „Shining Girls” și „Halo”, a vrut să se asigure că aici va exista și o perspectivă nouă adusă lumii distopice din „Blade Runner”. Deși lista completă a regizorilor care se vor ocupa de miniserie nu a fost dezvăluită, s-a confirmat deja că Jonathan van Tulleken, care a realizat primele două episoade din serialul „Shogun” (difuzat de Disney+), va regiza primele episoade ale acesteia. Inițial, Jeremy Podeswa („Urzeala tronurilor”) urma să regizeze episodul pilot, dar a fost nevoit să demisioneze din cauza unor conflicte de programare.

Michael Green, co-scenarist la „Blade Runner 2049” (alături de Hampton Fancher) și co-creator al serialului Netflix „Blue Eye Samurai”, va fi producător executiv, iar implicarea lui garantează continuitate în povestire. Povestea din „Blade Runner 2099” este, deocamdată, învăluită în mister, dar se știe deja că va fi plasată la cincizeci de ani după evenimentele din „Blade Runner 2049”. Viitoarea miniserie este pregătită să exploreze, în continuare, întrebările filozofice și etice care au definit saga „Blade Runner”, explorând noi fațete ale coexistenței oamenilor și replicanților într-o societate a viitorului.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton