; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Michel Houellebecq, interviu în exclusivitate la TVR 1 şi TVR Cultural

16 June 2012

Realizat de Daniela Zeca Buzura, interviul va fi difuzat în premieră la TVR 1, sâmbătă, 16 iunie, ora 13.00 şi în reluare, duminică, 17 iunie, ora 14.30, la TVR Cultural.

Premiat cu Goncourt pentru romanul său Harta şi teritoriul, scriitorul Michel Houellebecq a acordat un interviu în exclusivitate pentru televiziune jurnalistei şi directoarei postului TVR Cultural, Daniela Zeca Buzura.

Romanul scriitorului francez Michel Houellebecq Particulele elementare se numără printre bestsellerurile Salonului Internaţional de Carte Bookfest, a cărui a şaptea ediţie s-a încheiat de curând în Capitală. Respectând tradiţia creată prin invitarea unei ţări la fiecare ediţie, Bookfest a avut ca oaspete de onoare în 2012 Franţa, reprezentată şi de scriitorul Michel Houellebecq.

„De câte ori vedeţi un mizantrop la televizor? Rar, dacă nu cumva niciodată. În general, ne plac volubilii, cei care îşi joacă prezenţa şi celebritatea. Ei, bine, Michel Houellebecq merită văzut nu doar pentru că este singurul interviu pentru televiziune acordat de el în România şi în care acceptă să se confeseze, ci pentru că este un autor de talie mondială, căruia puţin îi pasă dacă e carismatic ori dacă va face ceea ce se cheamă o impresie bună. Spune ce are de spus cu convingere, iar dacă lucrurile nu îi sunt încă lămurite, mormăie, retractează, te trimite pur şi simplu să îl citeşti! Michel Houellebecq e de văzut, ca să-ţi poţi asuma apoi, la modul strict personal, experienţa inedită de a-l descoperi', îi invită realizatoarea interviului pe telespectatorii TVR 1 şi TVR Cultural la întâlnirea cu Michel Houellebecq.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare