; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Michael Schumacher revine în Marele Circ

08 March 2010

Sezonul 2010 din Formula 1 are ca principal punct de atracţie revenirea pilotului neamţ pe circuite după o absenţă de trei ediţii. La 41 de ani, germanul se luptă să-şi îmbunătăţească propriile recorduri.

Michael Schumacher revine în Formula 1, după patru ani de la retragere. Acesta este cel mai spectaculos come-back al unui sportiv din ultimii ani. Chiar dacă a împlinit 41 de ani, germanul nu s-a speriat de o nouă provocare în competiţia supremă a cailor putere şi, drept urmare, a semnat un angajament pe trei sezoane cu echipa Mercedes GP.
Schumacher a mai avut o ofertă de a reveni pe circuite şi anul trecut, după groaznicul accident suferit de Felipe Massa. Atunci, durerile la gât provocate de un accident de motocicletă l-au împiedicat să dea un răspuns afirmativ ofertei de la scuderia Ferrari.
„Motivaţia mea este foarte mare. M-am simţit grozav când mi s-a propus revenirea. Niciodată nu am părăsit circuitul. Am fost sătul de Formula 1 la finalul lui 2006, dar, după atâţia ani de absenţă, mi-am recăpătat toată energia. M-am jucat cu motociclete şi mă simt pregătit pentru o treabă serioasă', a spus Schumacher la sfârşitul anului trecut, după ce a semnat contractul cu echipa unde îl va avea coechipier pe Nico Rosberg. Mercedes GP a devenit, după revenirea lui Schumacher, una dintre favoritele competiţiei.

Pilotul recordurilor
„Schumi' a bătut de-a lungul carierei toate recordurile competiţiei, iar acum vrea să ridice şi mai mult ştacheta performanţelor. Neamţul se laudă cu mai multe cifre care l-au transformat în cel mai galonat pilot de Formula 1 din istorie: şapte titluri de campion mondial, 91 de curse câştigate, 68 de clasări pe pole-position. În total, el a strâns 1369 de puncte în cele 248 de curse din cariera sa începută în 1991, la Marele Premiu al Belgiei. Sezonul 2010 din Formula 1 are în program 19 curse. Competiţia începe cu Marele Premiu din Bahrein (14 martie) şi se termină pe circuitul de la Abu-Dhabi (14 noiembrie). Coreea de Sud intră în premieră pe harta F1, cu Marele Premiu programat pe 24 octombrie.

Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare