; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Michael J. Fox, mai bogat datorită bolii

15 April 2010

Actorul Michael J. Fox (48 de ani) consideră că boala Parkinson, de care suferă din 1991, i-a făcut mai mult bine decât rău în viaţă.

Fox a explicat, pentru site-ul popeater.com, că boala i-a schimbat percepţia legată de ce este mai important în viaţă: „Dacă nu aveam Parkinson, viaţa mea ar fi fost la fel – actorie, călătorii şi mult timp petrecut departe de familia mea. Boala m-a forţat să petrec timp cu ei, să muncesc la fundaţia mea şi viaţa mi s-a îmbogăţit mult din această cauză'.

Fox a dezvăluit public că suferă de Parkinson în 1998 şi s-a retras din actorie în 2000, de atunci promovând public cercetările menite să descopere un tratament care să vindece boala. În acest scop, a înfiinţat şi propria organizaţie de cercetare, „Michael J. Fox Foundation'.

Actorul a mai explicat, în interviul amintit, că – deşi speră la un tratament miraculos – este realist în privinţa şanselor descoperirii acestuia: „Pentru fiecare descoperire există multe eşecuri. Ce vreau eu să fac este să simbolizez speranţa. Oamenii ştiu că existăm şi că muncim activ pentru a găsi un tratament', a spus actorul.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare