; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Michael Hirst lucrează la un serial adaptat după celebrul roman „Marele Gatsby”

Michael Hirst lucrează la un serial adaptat după celebrul roman „Marele Gatsby”

27 January 2021

Creatorul unor seriale precum „Vikingii', „Elizabeth' sau „The Tudors', Michael Hirst lucrează pentru o miniserie de mare buget pentru A+E Studios și ITV, după cum a aflat The Hollywood Reporter.

O adaptare pentru televiziune a romanului „Marele Gatsby', în original „The Great Gatsby', este în lucru. A+E Studios și ITV Studios America au făcut echipă cu scenaristul Michael Hirst (care a mai lucrat pentru „Vikingii', „The Tudors') pentru a aduce pe micul ecran un serial de numai un sezon bazat pe celebra carte a lui F. Scott Fitzgerald.

A+E Studios și ITV Studios America vor fi coproducători alături de Groundswell Productions. Michael Hirst va scrie scenariul pilotului și va fi producător executiv alături de Michael London („Sideways', „Milk'), de la Groundswell Productions.

Povestea este descrisă ca fiind o reimaginare a romanului lui Fitzgerald din 1925, care va pătrunde în comunitatea afro-americană a vremii și în subcultura muzicală care se dezvoltă în anii 1920. Proiectul are aprobarea lui Blake Hazard, moștenitoare a lui Scott și Zelda Fitzgerald.

Ultima adaptare de referință după „Marele Gatsby' a fost filmul omonim, regizat și co-scris de Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan și Joel Edgerton în rolurile principale. „The Great Gatsby' (2013) a câștigat două premii Oscar și un BAFTA.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare