Homepage  / Știri

Michael Gambon a murit. Actorul care i-a dat viață lui Albus Dumbledore în franciza „Harry Potter” avea 82 de ani

Michael Gambon a murit. Actorul care i-a dat viață lui Albus Dumbledore în franciza „Harry Potter” avea 82 de ani
8

de Andra Stana,

Michael Gambon a murit liniștit în spital, la vârsta de 82 de ani. Actorul irlandez era cunoscut publicului din lumea întreagă datorită interpretării rolului profesorului Albus Dumbledore în filmele „Harry Potter”.

Michael Gambon, Albus Dumbledore în „Harry Potter”, a murit la 82 de ani

Sir Michael Gambon, actorul irlandez cunoscut mai ales pentru rolul Albus Dumbledore, în șase dintre cele opt filme din seria „Harry Potter”, a murit, a anunțat Variety. El avea 82 de ani.

Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul său Fergus la căpătâiul său, în urma unei pneumonii”, se arată într-un comunicat emis în numele lui Lady Gambon și al fiului Fergus Gambon.

Michael Gambon a muritIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Familia lui Michael Gambon, recunoscătoare pentru sprijinul fanilor, a cerut intimitate

„Vă rugăm să ne respectați intimitatea în aceste momente dureroase și vă mulțumim pentru mesajele voastre de susținere și dragoste”, se mai arată în documentul citat.

Gambon, câștigător a patru premii TV Bafta, a lucrat în televiziune, film, radio, dar și în teatru, de-a lungul celor 50 de ani de carieră. La TV, el a jucat în rolul legendarului inspector de poliție francez în serialul „Maigret”, iar mai recent a jucat, în 2015, în serialul scandinav „Fortittude”. De asemenea, el a făcut parte și din distribuția serialului BBC, „The Singing Detective”.

Michael Gambon nu este cunoscut doar pentru rolul lui Albus Dumbledore. El a jucat doi regi ai Angliei: Regele Edward al VII-lea în „The Lost Prince” (2003) și pe fiul său, Regele George al V-lea, în „The King’s Speech” (2010).

I-a dat viață lui Winston Churchill în ultimii săi ani de viață în filmul televizat „Churchill’s Secret” din 2015 de la ITV/PBS „Masterpiece”.

De asemenea, a jucat rolul președintelui american Lyndon Johnson în filmul televizat „Path to War”, realizat de John Frankenheimer în 2002 pentru HBO, pentru care a fost nominalizat la Emmy. Nu în ultimul rând, a interpretat un prim-ministru britanic fictiv în „Ali G Indahouse”, tot în 2002, mai scrie sursa citată.

Michael Gambon nu a citit niciodată cărțile Harry Potter

Gambon a preluat rolul lui Albus Dumbledore după moartea lui Richard Harris, care l-a interpretat în primele două filme „Harry Potter”.

Spre marea surprindere a fanilor seriei, Gambon a recunoscut că nu a citit niciodată cărțile Harry Potter. „Nu am văzut niciunul dintre filmele anterioare, dar a fost foarte distractiv să lucrez la această serie. Și pentru o mulțime de bani”, a declarat actorul pentru publicația britanică The Independent

Gambon s-a numărat, de asemenea, printre vedetele miniseriei BBC/HBO din 2015, bazată pe romanul lui J.K. Rowlings „The Casual Vacancy”.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton