Homepage  / Cinema

Michael Douglas va primi trofeul Palme d’Or onorific la Festivalul de la Cannes

Michael Douglas va primi trofeul Palme d'Or onorific la Festivalul de la Cannes

de Andreea Hentea,

Celebrul Michael Douglas (78 de ani) va fi recompensat cu un Palme d'Or onorific la apropiata ediție a Festivalului de la Cannes, scrie variety.com.

Reprezentanții Festivalului internațional de film de la Cannes au anunțat recent că vedeta americană va reveni în această lună la festival, pentru a-și primi trofeul onorific în cadrul ceremoniei de deschidere din 16 mai.

Michael Douglas a ajuns pentru întâia oară la Festivalul de la Cannes în 1979, la cea de-a 32-a ediție a acestuia, în cadrul căreia și-a promovat filmul „Sindromul chinezesc” / „The China Syndrome”, regizat de James Bridges. Celebrul actor s-a întors pe Croazetă cu „Instinct primar” / „Basic Instinct”, în 1992, și cu „Cădere liberă” / „Falling Down” în 1993. Cea mai recentă vizită a sa la Cannes a fost pentru promovarea filmului lui Steven Soderbergh „Viața mea cu Liberace” / „Behind the Candelabra” (2013).

Cannes-ul, „o gură de aer proaspăt”

„Este întotdeauna o gură de aer proaspăt să fii la Cannes, care oferă de multă vreme o platformă minunată pentru creatorii îndrăzneți, inovația artistică și excelența narativă”, a transmis Michael Douglas într-un comunicat.

„De la prima vizită aici, în 1979, cu «The China Syndrome», și până la cea mai recentă premieră, «Behind the Candelabra», în 2013, festivalul mi-a reamintit mereu că magia cinematografiei nu constă doar în ceea ce vedem pe ecran, ci și în capacitatea sa de a ajunge la oamenii din întreaga lume. După mai bine de 50 de ani în industria filmului, este o onoare să mă întorc pe Croazetă pentru a deschide Festivalul și a îmbrățișa limbajul nostru global, comun lumii filmului”, a adăugat actorul.

Primul film în care Michael Douglas s-a implicat ca producător, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” / „One Flew Over The Cuckoo’s Nest”, regizat de Miloš Forman, a obținut nouă nominalizări la Oscar și trofeul pentru cel mai bun film în 1975.

Ca actor, a abordat multiple genuri de film și a colaborat cu regizori renumiți, de la Robert Zemeckis, cu care a lucrat la „Idilă pentru o piatră prețioasă” / „Romancing the Stone” (1984), la Ridley Scott, sub bagheta căruia a filmat „Gloanțe și cenușă la Osaka” / „Black Rain” (1989) sau la Barry Levinson, împreună cu care a realizat „Hărțuire sexuală” / „Disclosure” (1994).

Michael Douglas a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în 1988, pentru interpretarea lui Gordon Gekko, un broker rapace din New York, în filmul „Wall Street”, regizat de Oliver Stone. Continuarea acestuia, „Wall Street: Banii sunt făcuți să circule” / „Wall Street: Money Never Sleeps”, regizată tot de Oliver Stone, a fost proiectată în afara competiției la cea de-a 63-a ediție a Festivalului de la Cannes, în 2010.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton