; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Michael Douglas și Matt Damon, un cuplu la HBO

13 October 2011

Postul HBO a cumpărat drepturile de distribuţie la TV a filmului „Behind the Candelabra', care are în centru viaţa pianistului Liberace, interpretat de Michael Douglas. În paralel, postul mai pregăteşte alte şase filme inspirate de americani celebri.

După ce pelicula lui Steven Soderbergh despre Wladziu Valentino Liberace nu a găsit un studio care să o distribuie, HBO a intrat în scenă, iar acum „Behind the Candelabra' va fi văzut pe acest post. Povestea înfăţişează relaţia dintre pianistul jucat de Michael Douglas şi iubitul lui, Scott Thorson (Matt Damon).

În afara acestui film, HBO mai are în vedere alte şase proiecte cinematografice pentru TV, despre vieţile actorului Roscoe „Fatty' Arbuckle, politicienilor Sarah Palin şi Nikita Hruşciov, producătorului muzical Phil Spector, cântăreţei Anita Bryant şi comicului stand-up Sam Kinison.

Julianne Moore o va juca pe Sarah Palin

Lui Sarah Palin îi va da viaţă Julianne Moore, în „Game Change' (2011), film inspirat de cartea despre alegerile prezidenţiale din 2008, scrisă de John Heilemann şi Mark Halperin.

Anita Bryant, fostă miss, cântăreaţă şi susţinătoare a drepturilor homosexualilor, va fi eroina unui film regizat de Darren Star (creatorul serialului „Totul despre sex'), iar comicul stand-up Sam Kinison, ucis într-un accident de maşină în 1992, va sta în centrul filmului „Brother Sam: The Short, Spectacular Life of Sam Kinison', care va fi regizat de Tom Shadyac („Dumnezeu pentru o zi'). În rolul popularului comic american din anii 80 îl vom vedea pe Dan Fogler.

The Day the Laughter Stopped' (2012) va spune povestea actorului de comedie „Fatty' Arbuckle, a cărui carieră a înflorit în filmele mute din 1910-1920, pentru a fi dărâmată în 1921, când a dat o petrecere fatală. Actriţa Virginia Rappe s-a simţit rău la eveniment şi a murit după câteva zile, actorul fiind acuzat că a violat-o şi a ucis-o. Au urmat trei procese intens mediatizate, ostracizarea publică a acestuia şi interzicerea peliculelor sale. Fatty a fost achitat, dar a revenit cu succes în cinematografie abia în 1932, pentru a muri în urma unui atac de cord un an mai târziu, la o zi după ce semnase un contract solid cu Warner Brothers.

Actorie, muzică, politică

Regia peliculei va fi semnată de Barry Levinson (care a mai făcut la HBO „Doctorul Moarte'), iar protagonistul va fi interpretat de Eric Stonestreet, din „O familie modernă', care îşi dorea cu ardoare acest rol, aştepând un film despre Arbuckle din anii 90 încoace.

Levinson va fi producător executiv şi pentru filmul (încă fără titlu) care va spune povestea lui Phil Spector (producător muzical de succes în anii 60) şi care va fi lansat anul viitor. În rolul principal a fost distribuit Al Pacino, David Mamet e regizor, iar în centru va sta viaţa turbulentă a lui Spector, care acum e închisoare, după ce a fost condamnat la 19 ani de detenţie pentru crimă: în 2003, a împuşcat-o mortal pe actriţa Lana Clarkson.

Paul Giamatti va fi Nikita Hruşciov tot la HBO, într-un alt film biografic, care se va concentra pe momentul septembrie 1959, când liderul sovietic a fost într-o vizită de stat în SUA. La baza scenariului va sta cartea „K Blows Top: A Cold War Comic Interlude, Starring Nikita Khrushchev, America’s Most Unlikely Tourist' (2009, de Peter Carlson). În timpul vizitei, Hruşciov i-a cunoscut pe Shirley MacLaine, Frank Sinatra şi Marilyn Monroe.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare