; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MGM Channel sărbătorește Festivalul de la Cannes

20 May 2012

Cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes din acest an, MGM Channel difuzează în data de 20 mai o selecție de filme laureate cu mult-râvnitul trofeu Palme dOr'.

Iniţial, festivalul de la Cannes a fost creat pentru a avea în Franţa un eveniment cultural internaţional care să rivalizeze cu Festivalul de Film de la Veneţia. Astăzi, Cannes este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din lume, ajuns la cea de-a 65-a ediție.

Motivul pentru care festivalul se bucură de atât de mult succes şi respect în lumea filmului este subliniat cu mândrie de directorul festivalului, Thierry Frémaux: Cannes trebuie să fie deschis ideilor noi, rămânând în acelaşi timp fidel trecutului său. Diversitatea nu poate decât să-l îmbunătăţească. Asta face ca Festivalul de la Cannes să fie festivalul nostru'.

Pe 20 mai, urmărește drama biografică Carrington, pentru care Jonathan Pryce a primit în 1995 premiul pentru Cel Mai Bun Actor, iar regizorul Christopher Hampton a fost laureat cu Premiul Special al Juriului.

Imediat după aceea, urmează drama Agenda ascunsă cu Frances McDormand şi Brian Cox. Regizorul filmului, Ken Loach, a fost în noaptea galei din 1990 norocosul câştigător al Premiului Juriului.

Şi la final, dar în niciun caz printre cei din urmă, urmăreşte spectaculoasa dramă Lenny cu Dustin Hoffman, a cărui parteneră, Valerie Perrine, a câştigat în 1975 premiul pentru Cea Mai Bună Actriţă.

Mai mult, nu rata cel mai nou episod din BIG SCREEN – MGM Movie Magazine, care va acoperi transmisiile de pe covorul roşu, de la festivitatea de premiere, alături de toate starurile în timpul festivalului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare