; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Meserii (im)perfecte

26 May 2008

La Praga, redactorul “TV mania” a trait pe propria piele cateva dintre ocupatiile incercate in “Meserii murdare cu Peter Schmeichel” de catre fostul portar. Acesta ne-a povestit cat conteaza in marea schema a lucrurilor activitatile zilnice ale unora dintre noi.

V-ati intrebat vreodata cum decurge ziua de lucru a unui autopsier la ecarisaj, a unui calandror la finisarea cauciucului sau a unui concasorist? Meseriile la care nu se gandeste nimeni atunci cand este intrebat in copilarie “Ce vrei sa te faci cand cresti mare?” sunt peste tot in jurul nostru, iar documentarul de fata este o ocazie perfecta de a le descoperi valoarea si rolul-cheie in functionarea societatii in care traim.
In incercarea de a adapta formatele Discovery produse in S.U.A. la realitatile Europei, postul de televiziune american a preluat ideea unui documentar despre meseriile nedorite de nimeni si l-a adus pe meleaguri europene. Astfel a luat nastere “Meserii murdare cu Peter Schmeichel”, o serie de documentare despre mizeria pe care o cream si despre cei a caror meserie este sa o stranga. Calatoria fostului portar printre meseriile murdare ale Europei a trecut prin natala Danemarca, dar si Italia, Polonia, Franta, Olanda, Belgia si Rusia.

Branza si deseuri animale
Danemarca este tara lui Hans Christian Andersen, a Micii Sirene, a lui Peter Schmeichel, a filosofului Søren Kierkegaard, a regizorului Lars von Trier, a lui Peter Schmeichel, a fermelor de bovine, a branzei Danish Blue si a lui Peter Schmeichel. Asa incepe primul episod din serie, in care ni se arata ce ocupatii ascunde Danemarca in spatele acestor repere: ferme de porci si tone de deseuri animale, care dovedesc ca viata la ferma nu e chiar atat de idilica. Astfel, Peter Schemeichel a impletit in primul episod al seriei inseminarea manuala a porcinelor si tratamentul ingrasamintelor naturale cu producerea de artificii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare