Homepage  / Vedete româneşti

Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la spitalul Matei Balș. Actorul suferă de septicemie

Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la spitalul Matei Balș. Actorul suferă de septicemie
10

de Cristina Țapu,

Florin Piersic a fost transferat în cursul zilei de 7 mai la spitalul Matei Balș din Capitală, iar medicii fac investigațiile necesare și-l supraveghează 24 de ore din 24 ore. Iată ce mesaj a transmis actorul, prin intermediul reprezentanților spitalului.

UPDATE, ora 16.00

Florin Piersic se află într-o situație medicală îngrijorătoare, după ce medicii l-au diagnosticat cu septicemie, „o infecție generalizată în corp, care îi poate pune viața în pericol”. Informația a fost confirmată de Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, pentru HotNews.ro.

În situația în care tratamentul medicamentos îl va ajuta să treacă cu bine peste această infecție, actorul va fi transferat de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș la un alt spital din București, pentru evaluarea protezei sale ortopedice, a mai precizat managerul Institutului Inimii din Cluj, pentru sursa citată.

Actorul în vârstă de 88 de ani a fost transferat marți seară de la Cluj la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, cu un avion SMURD.

Știrea inițială:

Reprezentanții spitalului Matei Balș au transmis un mesaj din partea actorului

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost internat la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București de marți seară, fiind transferat de la Cluj-Napoca cu o aeronavă SMURD, la cererea familiei. Starea sa de sănătate este stabilă, fiind internat pe o secție normală.

Miercuri, pe 8 mai, reprezentanții spitalului au transmis un comunicat în care au vorbit despre starea de sănătate a actorului și au prezentat o parte din gândurile acestuia.

Florin PiersicIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

„Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că este pe mâini bune. Începând din momentul internării, 07 MAI ora 22:30, D-nul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare la evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom reveni cu detalii ulterior”, se arată în comunicatul respectiv.

Celebrul actor, în vârstă de 88 de ani, a fost internat luna trecută, după ce s-a simțit rău la finalul unui spectacol. Atunci, medicii au intervenit imediat și l-au operat, după ce au constatat că acesta avea o infecție la genunchi.

Din păcate însă, starea actorului s-a înrăutățit, iar în prima zi de Paște, chiar pe 5 mai, medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au descoperit că infecția de la genunchi se extinsese și la inimă, în zona stimulatorului cardiac, potrivit Observator. Pe 7 mai, el a fost transferat de la Cluj-Napoca la Spitalul Matei Balș din Capitală. Conform informaților, există suspiciunea că infecția s-a generalizat în corpul actorului, iar medicii intervin prompt pentru a o ține sub control.

Florin Piersic a făcut istorie în cinematografia și teatrul românesc

Florin Piersic, născut la Cluj pe 27 ianuarie 1936, este un actor român de teatru și film extrem de iubit. Printre rolurile sale celebre se numără cel al lui Mărgelatu în filmele românești.

Cariera sa cuprinde pelicule notabile precum „Ciulinii Bărăganului” (1957), „Neamul Șoimăreștilor” (1964), „Haiducii lui Șaptecai” (1970), „Zestrea Domniței Ralu” (1971), „Colierul de turcoaze” (1985), „Fix alert” (2004) și „Eminescu versus Eminem” (2005).

Florin Piersic a strălucit în diverse spectacole de teatru notabile, printre care se numără „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Oameni și șoareci” și „Străini în noapte”.

Recunoașterea sa în lumea artistică s-a concretizat prin numeroase distincții, inclusiv premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2009 și Medalia de Aur a Artelor Transilvane, obținută în același an.

Sursă foto: Arhivă TV Mania

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton