Homepage  / Cinema

Meryl Streep a renunțat la celebra sa metodă de actorie după rolul din „Diavolul se îmbracă de la Prada”

Meryl Streep a renunțat la celebra sa metodă de actorie după rolul din „Diavolul se îmbracă de la Prada”

de Redactia Tvmania

Meryl Streep a povestit recent că rolul Mirandei Priestly din apreciatul film „Diavolul se îmbracă de la Prada” a deprimat-o și a făcut-o să renunțe la faimoasa ei metodă de interpretare, scrie insider.com.

Celebra și multipremiata actriță a jucat în filmul „Diavolul se îmbracă de la Prada” / „The Devil Wears Prada” (2006), regizat de David Frankel, rolul Mirandei Priestly, temutul redactor-șef al revistei de modă fictive „Runway”.

Meryl Streep a folosit și în interpretarea eroinei de aici celebra metodă de actorie elaborată de teoreticianul rus Konstantin Stanislavski, dar a spus că apoi a renunțat la ea, fiindcă a făcut-o să se simtă îngrozitor pe platouri.

Interpretarea conform metodei lui Stanislavski presupunea ca actorul să rămână în pielea personajului chiar și în afara scenei sau a platoului de filmare, pe toată durata proiectului respectiv. Deși astăzi faimoasa metodă este controversată, mulți mari actori, printre care se numără Daniel Day-Lewis, Christian Bale și Heath Ledger, au practicat-o de-a lungul timpului.

Meryl Streep, și ea o adeptă a metodei, a povestit că această tehnică a făcut-o să se simtă oribil pe platourile de la „Diavolul se îmbracă de la Prada”. Marea actriță a declarat într-un interviu recent acordat publicației Entertainment Weekly că faptul că a rămas în rolul Mirandei Priestly, redactorul șef rece și nemilos al revistei Runway, pentru întreaga durată a filmărilor, „A fost oribil!”.

 

Actrița a mai spus:

„M-am simțit groaznic în rulota mea, auzindu-i pe toți cum comentau și râdeau de mine. Eram atât de deprimată! Mi-am spus: «Ei bine, ăsta este prețul pe care îl plătești pentru că ești șef!». Dar a fost ultima oară când am folosit metoda asta!”.

 

Anne Hathaway și Emily Blunt, partenerele lui Meryl Streep din film, au povestit și ele, în cadrul aceluiași interviu, despre experiența lor de a juca alături de extraordinara actriță.

„Meryl este extrem de sociabilă și amuzantă, așa că n-a fost deloc ușor pentru ea să facă pe bățoasa și pe afurisita”, a spus Emily Blunt, care a jucat-o pe Emily, asistenta loială a Mirandei Priestly. Totuși, actrița a povestit că Meryl, deși hotărâtă să se mențină în postura personajului său, nu a fost niciodată inabordabilă pe platouri, în așa fel încât să nu se poată discuta cu ea.

Anne Hathaway, interpreta lui Andy, asistenta proaspăt angajată care intra sub tirul Mirandei Priestly, a spus că, deși prezența lui Meryl Streep o intimida grozav pe platouri, a simțit întotdeauna că acesteia îi păsa cu adevărat de partenerii săi din film. „Știam că orice ar face pentru a fi înfricoșătoare, dincolo de toate e atentă la noi și că ne urmărește jocul”.

 

Actrița aflată atunci la începuturile carierei și-a amintit despre scena în care Miranda îi reproșa lui Andy că „a dezamăgit-o mai mult decât toate celelalte fete prostuțe care i-au trecut prin mână”.

Anne Hathaway a spus că s-a străduit din răsputeri să găsească tonalitatea potrivită pentru interpretarea acelei secvențe, dar că „tot Meryl Streep a fost cea care a salvat situația”.

Totuși, eforturile făcute de Meryl Streep pentru acest rol n-au fost deloc în van – interpretarea ei extraordinară i-a adus Globul de Aur și nominalizarea la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în 2007.

Meryl Streep a fost premiată în fabuloasa ei carieră de până acum cu trei premii Oscar – pentru „Kramer contra Kramer” (1979), „Alegerea Sophiei” (1982) și „Doamna de Fier” (2011) – și cu încă optsprezece nominalizări la râvnita statuetă. Actrița a primit, de asemenea, nouă Globuri de Aur și încă 24 de nominalizări la trofeu.

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton