Homepage  / Vedete româneşti

Meghan Markle dezvăluie rețeta desertului „Chantilly Lili”, inspirat de fiica ei. Cum se prepară pas cu pas

Meghan Markle dezvăluie rețeta desertului „Chantilly Lili”, inspirat de fiica ei. Cum se prepară pas cu pas
8

de Roxana Mirea,

Meghan Markle a dezvăluit o rețetă specială de desert, numită după fiica sa, înainte de lansarea produselor „As ever”. Desertul combină budinca de banane cu căpșuni și fructul pasiunii. Desertul poartă numele de  „Chantilly Lili”. 

Meghan Markle a dezvăluit rețeta desertului „Chantilly Lili” 

Ziua cea mare a sosit! Produsele din gama „As ever” a lui Meghan Markle, inclusiv faimosul ei gem de zmeură, sunt acum disponibile pentru cumpărare. 

Înainte de lansarea oficială, Meghan a publicat rețeta unui desert special, „Chantilly Lili”, numit după fiica sa și a Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Potrivit New York Times Cooking, unde rețeta a fost publicată pe 2 aprilie, desertul este inspirat de budinca de banane pe care o făcea bunica lui Meghan. 

Pe Instagram, Meghan a descris „Chantilly Lili” drept „un desert delicios numit după scumpa noastră fiică”, adăugând că este „atât de bun” și „la fel de special și dulce ca ea.” 

O reinterpretare a budincii tradiționale de banane 

Dacă budinca de banane clasică este stratificată cu biscuiți și felii de banane, versiunea lui Meghan adaugă „dulceața acrișoară a căpșunilor macerate cu lămâie”, potrivit New York Times Cooking. De asemenea, ducesa a inclus și semințe de fructul pasiunii din propria sa grădină. 

Publicația a mai notat că acest desert poate fi servit în porții individuale, perfecte pentru petreceri, sau într-un bol mare, ideal pentru o seară în familie. 

Le dernier épisode de la série-documentaire „With Love” de Meghan Markle, duchesse de Sussex, se termine par un brunch en famille à MontecitoIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Într-un interviu pentru New York Times, publicat tot pe 2 aprilie, Meghan a recunoscut că schimbarea rețetei tradiționale ar putea stârni reacții diverse. „Unii oameni vor fi supărați că am scos biscuiții,” a spus ea, în timp ce zdrobea biscuiți cu un sucitor, în loc să-i adauge întregi între straturile de budincă și banane. „Dar mie îmi place să îi presar pe deasupra.” 

Rețeta desertului „Chantilly Lili”

Porții: 6

Ingrediente

Pentru budinca de vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 căni lapte integral
  • ⅓ cană zahăr
  • 3 gălbenușuri mari
  • 1 lingură unt nesărat rece
  • 1 linguriță pastă de vanilie sau extract de vanilie
  • ¼ linguriță sare fină
Pentru fructe și asamblare
  • 230 g căpșuni, feliate (aproximativ 1½ căni)
  • 1 lingură zahăr (plus extra, după gust)
  • 1 lămâie
  • 1 banană coaptă
  • 4 biscuiți zdrobiți fin
  • Frunze de mentă, pentru decor
  • 1 fructul pasiunii (opțional)
Pentru crema Chantilly
  • ¾ cană smântână pentru frișcă
  • 1 lingură zahăr
  • ¼ linguriță pastă de vanilie sau extract de vanilie

Mod de preparare

Pasul 1: Pregătirea budincii

Într-un bol mic, amestecă amidonul de porumb cu ¼ cană de lapte până obții o compoziție omogenă. Într-o cratiță medie, bate zahărul, gălbenușurile și restul de 1¾ căni de lapte. Amestecă din nou compoziția cu amidon, apoi adaug-o în cratiță.

Pasul 2: Gătirea budincii

Pune cratița pe foc mediu și amestecă constant până când budinca se îngroașă și începe să fiarbă ușor, aproximativ 5-7 minute. Lasă să fiarbă ușor timp de 2 minute, continuând să amesteci. Transferă într-un bol și adaugă untul, vanilia și sarea, amestecând până când untul se topește complet.

Pasul 3: Răcirea budincii

Acoperă suprafața budincii cu folie alimentară, apăsând-o direct pe suprafață, și dă la frigider până se răcește și se întărește, cel puțin 2 ore sau până la 2 zile.

Pasul 4: Pregătirea fructelor

Cu 30 de minute înainte de servire, amestecă căpșunile cu zahărul. Rade coaja de lămâie peste ele și stoarce 1 linguriță de suc. Amestecă din nou și ajustează zahărul, dacă este necesar. Lasă căpșunile să stea la temperatura camerei pentru 30 de minute, astfel încât să se înmoaie și să devină mai dulci.

Pasul 5: Prepararea cremei Chantilly

Se bate smântâna manual sau cu mixerul electric într-un bol până se formează vârfuri moi. Adăugați zahărul și vanilia și bateți până se formează vârfuri medii.

Pasul 6: Asamblarea desertului

Se taie banana în felii subțiri. Se bate budinca răcită energic până devine omogenă și aerată și se pune câte o lingură în fiecare din cele 6 pahare mici de servire. Se întinde pentru a acoperi fundul, dacă este necesar. Se împarte banana în pahare, apoi se acoperă cu încă o lingură de budincă și se întind deasupra două treimi din fructe de pădure, lăsând în urmă sucurile. Se acoperă cu restul de budincă. Turnați crema deasupra și acoperiți cu restul de fructe de pădure (fără sucuri). Se ornează cu firimituri de biscuiți, mentă și semințe de fructul pasiunii, dacă se folosesc. Se servește imediat.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
>
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton