Meghan Markle a dezvăluit o rețetă specială de desert, numită după fiica sa, înainte de lansarea produselor „As ever”. Desertul combină budinca de banane cu căpșuni și fructul pasiunii. Desertul poartă numele de „Chantilly Lili”.
de Roxana Mirea,
Meghan Markle a dezvăluit o rețetă specială de desert, numită după fiica sa, înainte de lansarea produselor „As ever”. Desertul combină budinca de banane cu căpșuni și fructul pasiunii. Desertul poartă numele de „Chantilly Lili”.
Cuprins
Ziua cea mare a sosit! Produsele din gama „As ever” a lui Meghan Markle, inclusiv faimosul ei gem de zmeură, sunt acum disponibile pentru cumpărare.
Înainte de lansarea oficială, Meghan a publicat rețeta unui desert special, „Chantilly Lili”, numit după fiica sa și a Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Potrivit New York Times Cooking, unde rețeta a fost publicată pe 2 aprilie, desertul este inspirat de budinca de banane pe care o făcea bunica lui Meghan.
Pe Instagram, Meghan a descris „Chantilly Lili” drept „un desert delicios numit după scumpa noastră fiică”, adăugând că este „atât de bun” și „la fel de special și dulce ca ea.”
Dacă budinca de banane clasică este stratificată cu biscuiți și felii de banane, versiunea lui Meghan adaugă „dulceața acrișoară a căpșunilor macerate cu lămâie”, potrivit New York Times Cooking. De asemenea, ducesa a inclus și semințe de fructul pasiunii din propria sa grădină.
Publicația a mai notat că acest desert poate fi servit în porții individuale, perfecte pentru petreceri, sau într-un bol mare, ideal pentru o seară în familie.
Într-un interviu pentru New York Times, publicat tot pe 2 aprilie, Meghan a recunoscut că schimbarea rețetei tradiționale ar putea stârni reacții diverse. „Unii oameni vor fi supărați că am scos biscuiții,” a spus ea, în timp ce zdrobea biscuiți cu un sucitor, în loc să-i adauge întregi între straturile de budincă și banane. „Dar mie îmi place să îi presar pe deasupra.”
Porții: 6
Într-un bol mic, amestecă amidonul de porumb cu ¼ cană de lapte până obții o compoziție omogenă. Într-o cratiță medie, bate zahărul, gălbenușurile și restul de 1¾ căni de lapte. Amestecă din nou compoziția cu amidon, apoi adaug-o în cratiță.
Pune cratița pe foc mediu și amestecă constant până când budinca se îngroașă și începe să fiarbă ușor, aproximativ 5-7 minute. Lasă să fiarbă ușor timp de 2 minute, continuând să amesteci. Transferă într-un bol și adaugă untul, vanilia și sarea, amestecând până când untul se topește complet.
Acoperă suprafața budincii cu folie alimentară, apăsând-o direct pe suprafață, și dă la frigider până se răcește și se întărește, cel puțin 2 ore sau până la 2 zile.
Cu 30 de minute înainte de servire, amestecă căpșunile cu zahărul. Rade coaja de lămâie peste ele și stoarce 1 linguriță de suc. Amestecă din nou și ajustează zahărul, dacă este necesar. Lasă căpșunile să stea la temperatura camerei pentru 30 de minute, astfel încât să se înmoaie și să devină mai dulci.
Se bate smântâna manual sau cu mixerul electric într-un bol până se formează vârfuri moi. Adăugați zahărul și vanilia și bateți până se formează vârfuri medii.
Se taie banana în felii subțiri. Se bate budinca răcită energic până devine omogenă și aerată și se pune câte o lingură în fiecare din cele 6 pahare mici de servire. Se întinde pentru a acoperi fundul, dacă este necesar. Se împarte banana în pahare, apoi se acoperă cu încă o lingură de budincă și se întind deasupra două treimi din fructe de pădure, lăsând în urmă sucurile. Se acoperă cu restul de budincă. Turnați crema deasupra și acoperiți cu restul de fructe de pădure (fără sucuri). Se ornează cu firimituri de biscuiți, mentă și semințe de fructul pasiunii, dacă se folosesc. Se servește imediat.
Citește și: