; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Medicul lui Michael Jackson este acuzat de omor

19 January 2011

Pe 25 ianuarie va începe procesul medicului lui Michael Jackson, împotriva căruia s-au strâns suficiente probe pentru a-l duce în instanţă şi pentru a fi judecat sub acuzaţia de omor prin imprudenţă. Conrad Murray, doctorul care îl trata pe Michael Jackson în 2009, nu mai are dreptul să practice medicina în California.

.

Se pare că autorităţile consideră că anestezicul pe care i-l administra regelui pop, propofol, este cauza morţii acestuia. În timpul audierilor, a ieşit la iveală faptul că medicul nu le-a spus  – în primă instanţă – celor de la centrul medical Ronald Reagan, că i-ar fi administrat propofol şi s-au clarificat şi o serie de incertitudini legate de ora exactă a decesului vedetei.

Potrivit paramedicilor, Michael Jackson  era mort de cel puţin 20 de minute când au ajuns la reşedinţa acestuia, deşi Murray spune că starul nu mai respira cu maxim un minut înainte să cheme ambulanţa care s-a deplasat în mai puţin de alte cinci minute la faţa locului.

Aceste informaţii, alături de declaraţia unui martor, conform căreia Conrad Murray a cumpărat peste 250 de flacoane cu propofol înainte de moartea lui MJ, mai exact în perioada 6 aprilie – 10 iunie 2009, au ajutat judecătorul să ia decizia de a-l aduce pe Murray în instanţă.

Medicul regelui pop va fi judecat pentru omor pe 25 ianuarie.

.

Anestezicul, veteran în familia starului

O altă poveste cu puternice anestezice, legată de Michael Jackson, a avut loc în 2009, când vedeta pop a obligat un medic să îl anestezieze pe fiul său în timpul unei intervenţii stomatologice.

Cu toate că medicul nu putea să facă o anestezie corespunzătoare în cabinetul său, MJ  l-a obligat pe acesta să o facă pentru ca Blanket, fiul său de 6 ani, să nu simtă deloc  durerea.

Din fericire, intervenţia a decurs normal şi copilul nu a avut de suferit.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare