; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

RUGBY:ROMANIA RUSIA, RUGBY EUROPE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP (9.03.2019)

Meciurile Naționalei României la Rugby Europe Championship vor fi difuzate în direct la TVR 1

31 January 2020

Sâmbătă, 1 februarie, de la ora 17.00, Stejarii întâlnesc eterna rivală, Georgia, în primul meci al Rugby Europe Championship, cea mai importantă competiție de rugby a Europei, după Turneul Celor 6 Națiuni.

Naționala de rugby a României a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru debutul în Rugby Europe Championship, desfășurat în februarie și martie 2020. Stejarii vor susține cinci partide în cadrul acestei competiții, meciuri pe care telespectatorii le vor putea vedea în direct și în exclusivitate la Televiziunea Română.

În primul meci al sezonului 2020, sâmbătă, 1 februarie, de la ora 17.00, în direct la TVR 1, Naționala de Rugby a României va întâlni, la Tbilisi, eterna rivală – Georgia. Partida va fi comentată de jurnalistul TVR Alexandru Roman.

După mai bine de două săptămâni de cantonament, desfășurat la Izvorani, unde au dat teste fizice, și în Antalya, jucătorii pregătiți de Andy Robinson se află acum în Georgia, la Martkopi.

„Ne așteptăm la un meci greu cu Georgia, este o echipă bună, al cărei joc a crescut mult în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare această întâlnire și sperăm sa facem un meci bun cu ei. Obiectivul principal pentru noi este să arătăm o atitudine bună, să muncim mult, să fim uniți.  Este esențial pentru noi să putem, în cele mai grele momente, să ne comportăm ca un grup unitar, o echipă. Ce ne dorim pentru acest meci este să reușim să punem în aplicare tot ceea ce am acumulat în antrenamente, toate părțile pozitive atât în atac, cât și în apărare. Trebuie să fim disciplinați, să ne bucurăm de această experiență frumoasă de a juca în Tbilisi împotriva unei echipe bune', a declarat Andy Robinson, antrenorul Naționalei de rugby a României.

România pregătește partida cu Georgia cu câteva schimbări în lotul inițial

România face pregătiri pentru meciul cu georgienii cu câteva schimbări în lotul celor 32 de jucători convocați inițial, Vlăduț Zaharia și Damian Strățilă nefiind disponibili pentru acest meci în urma unor accidentări. Alături de aceștia, au revenit în țară Andrei Rădoi și Cosmin Iliuță.
Vor veni să completeze echipa Stejarilor încă cinci jucători: unul care evoluează în țară – Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare) și patru din campionatele din afara tarii: unul din Italia – Alexandru Tarus (Zebre) și trei din Franța, Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), Adrian Motoc (Agen) și Nicolas Onuțu (CS Vienne Rugby).
Pe lista jucătorilor convocați din Franța s-au aflat și Marius Antonescu, Ionel Badiu, Alexandru Gordas, care s-au accidentat în meciurile echipelor de club, devenind astfel indisponibili, dar și Mihai Macovei, indisponibil din cauza unor probleme personale.

Lotul care pregătește meciul cu Georgia:

Pilieri: Iulian Hartig (CSM Știința Baia Mare), Constantin Pristavița (CSM Știința Baia Mare), Horațiu Pungea (Timișoara Saracens), Cosmin Manole (CS Dinamo), Alexandru Țăruș (Zebre)
Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), EugenCapatana (Timisoara Saracens), Tudor Butnariu (CSA Steaua)
Linia a II-a:  Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens),  Johan Van Heerden (CS Dinamo), Dorin Lazar (Timișoara Saracens), Adrian Motoc (Agen)
Linia a III-a: Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Dragoș Ser (CSA Steaua), Adrian Ion (ACS Tomitanii), Kamil Sobota (ACS Tomitanii)
Mijlocaș la grămadă: Gabriel Rupanu (Timișoara Saracens),  Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CS Dinamo)
Mijlocaș la deschidere: Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)
Aripi: Robert Neagu (CSA Steaua),  Marius Simionescu(Timișoara Saracens), Nicolas Onuțu (CS Vienne Rugby), Ionuț Dumitru (CSA Steaua)
Centri: Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Florin Vlaicu (CSA Steaua), Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Taylor Gontineac (Clermont Espoirs)
Fundaș: Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare), Ionel Melinte (Timișoara Saracens)
Staff-ul tehnic: Andrew Robinson – antrenor principal, Lasha Tavarkiladze – antrenor asistent, Sosene Anesi – antrenor asistent, Florin Tasca – preparator fizic, Dan Wanya Crangu – doctor, Radu George – kinetoterapeut, Cătălin Neamțu – kinetoterapeut, Daniel Carpo – manager, Daniel Ene – kitman, Meredith Thomas, Henry Morgan – video analiști.

Programul Naționalei României în competiția Rugby Europe 2020

Ediția din 2020 a Rugby Europe Championship – a doua mare competiție de rugby a Europei după Turneul Celor 6 Națiuni – este a treia în noul format, în care se vor întrece Belgia, Georgia, România, Rusia, Spania și nou promovata Portugalia. Calendarul competițional pentru echipa României este următorul:

1 februarie, Tbilisi: Georgia – România
8 februarie, Caldas da Rainha: Portugalia – România
22 februarie, Stadionul Municipal Botoșani: România – Spania
7 martie, Krasnodar: Rusia – România
14 martie, Stadionul Municipal Botoșani: România – Belgia

Conform parteneriatului semnat în 2019 de TVR și Federația Română de Rugby, TVR difuzează meciurile Naționalelor de Rugby în 15 şi Rugby în 7 în competiţii internaţionale, dar și partide din competițiile interne.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare