Homepage  / Vedete străine

Matt Damon, actorul din Oppenheimer, a vrut să ia o pauză de la actorie. Ce l-a făcut să se răzgândească

Matt Damon, actorul din Oppenheimer, a vrut să ia o pauză de la actorie. Ce l-a făcut să se răzgândească
6

de Andreea Hentea,

Matt Damon i-a spus soției lui, în cadrul terapiei de cuplu, că va lua o pauză de la actorie, cu excepția cazului improbabil în care „îl va suna Nolan”. Apoi a primit oferta pentru rolul din „Oppenheimer”. Și Cillian Murphy, interpretul rolului titular, a fost surprins de marele cineast.

După cum a relatat recent Variety, într-un interviu acordat publicației Entertainment Weekly, Matt Damon a dezvăluit că oferta regizorului Christopher Nolan și-a făcut loc printre ședințele de terapie de cuplu la care actorul participa împreună cu soția lui, Luciana Barroso (cu care este căsătorit din 2005 și are trei fiice – Isabella, Gia și Stella – n.r.). În timpul uneia dintre aceste ședințe, Damon i-a spus Lucianei că intenționează să ia o pauză de la actorie și că doar un „telefon de la Christopher Nolan” l-ar putea face să se răzgândească, iar ea a fost de acord cu planurile lui.

Matt Damon și soția lui, Luciana Barroso

Surprizele lui Christopher Nolan

Apoi, cum mai hotărăște uneori soarta, improbabilul s-a produs. Christopher Nolan l-a sunat pe Matt Damon și i-a oferit rolul din „Oppenheimer”. Va părea inventat, dar este cât se poate de adevărat”, a spus Matt Damon despre toată întâmplarea. „Am negociat pe larg cu soția mea că îmi voi lua un concediu. Am jucat în Interstellar (lansat în 2014 – n.r.) și apoi Chris m-a lăsat deoparte pentru câteva filme, așa că nu eram în vizor pentru vreun proiect. Când am negociat pauza din terapia de cuplu, singura excepție putea apărea dacă suna Chris Nolan. Fiindcă nu știi dacă el lucrează sau nu la ceva, pentru că nu îți spune niciodată. Doar te cheamă din senin. Și așa a fost și de data asta”.

Rolul pe care Christopher Nolan i l-a oferit lui Matt Damon este cel al generalului Leslie Groves Jr., care a condus Proiectul Manhattan. Groves a fost cel care a ales localitatea Los Alamos, din New Mexico, drept unul dintre numeroasele locuri de testare din cadrul proiectului de dezvoltare a bombei atomice. De asemenea, Groves l-a recrutat personal pe J. Robert Oppenheimer (interpretat în film de Cillian Murphy) pentru a conduce întreaga cercetare de la Los Alamos – o alegere controversată la acea vreme, deoarece Oppenheimer nu primise un premiu Nobel și nu avea experiență de conducere administrativă.

Stars Walk Out Of Oppenheimer Premiere – LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Ghici ce va fi de data asta?

Cillian Murphy a fost, la rândul său, surprins de apelul neașteptat primit de la Christopher Nolan, de data aceasta cu oferta de a juca rolul principal din film. „E atât de discret și de auto-ironic… m-a sunat și mi-a spus doar atât, în maniera lui foarte englezească: „Fii atent, am scris un scenariu despre Oppenheimer. Mi-aș dori să fii Oppenheimerul meu“”, a povestit actorul la începutul acestui an pentru Associated Press.

A fost un moment extraordinar. Noi avem această lungă relație de încredere reciprocă, ne înțelegem perfect, ne respectăm unul pe altul și avem codurile noastre de comunicare. Mi s-a părut că era momentul potrivit să-mi asum o responsabilitate mai mare, care până la urmă s-a întâmplat să fie una uriașă”, a adăugat el. Cillian Murphy este un veteran al filmelor lui Nolan. El a jucat în „Dunkirk”, „Inception” și „Batman Begins” (fiind aproape să câștige rolul titular, pe care l-a pierdut în fața lui Christian Bale, interpretând, în schimb, rolul lui Jonathan Crane alias „The Scarecrow”).

„Este foarte distractiv să fac asta”, a povestit Nolan pentru Entertainment Weekly despre ofertele sale surpriză de la telefon. „Asta înseamnă că ar fi foarte complicat să te sun să ieșim la cină sau la orice altă întâlnire. Și că, de fiecare dată când răspunzi la telefon, te vei întreba: Oare ce va fi de data asta?”.

Filmul „Oppenheimer” se va lansa în cinematografe pe 21 iulie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton