; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Matt Damon ajunge în Irak în noul său film, „Zona verde”

02 April 2010

„Zona verde', care intră în cinematorafele româneşti din 9 aprilie, nu se dezminte de titulatura de „încă un film despre Irak', nereuşind să atragă publicul din cauza subiectului prea serios şi a personajelor clişeistice.

După minute bune de împuşcături şi o desfăşurare de forţe plină de avânt soldăţesc, echipa condusă de ofiţerul Roy Miller (Matt Damon) descoperă într-o hală imensă nu arme de distrugere în masă, ci… fiare vechi, pline de găinaţ de porumbel. Şi nu e prima dată când li se întâmplă.

Această primă scenă din film rezumă perfect povestea americanilor care au pornit războiul din Irak cu gândul la arme inexistente şi care, o dată ajunşi la faţa locului, nu au vrut decât să arate ceva la CNN şi să iasă cu faţa curată din toată afacerea. Eroului nostru, Roy Miller, îi dau de gândit ponturile care nu se confirmă şi, după ce agentul CIA Martin Brown (Brendan Gleeson) îi confirmă ce e ceva putred la mijloc, acesta porneşte o investigaţie, cu ajutorul localnicului Freddy (Khalid Abdalla).

Insucces

Filmul – inspirat din cartea „Imperial Life in the Emerald City' (2006) a jurnalistului Rajiv Chandrasekaran – dovedeşte încă o dată că războiul din Irak rămâne un subiect greu abordabil (chiar şi oscarizatul „The Hurt Locker' a strâns doar 26,5 milioane de dolari la box-office).

Unghiul din care e privită acum povestea (americanii sunt fraierii în această ecuaţie) este binevenit, decorurile sunt credibile, efectele speciale – destul de puţine ca să nu atragă atenţia.

Citeşte şi:  Filmele de război pierd la box-office

Citiţi varianta integrală în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare