Homepage  / Televiziune

Martin Luther King și Malcolm X sunt noile genii. Sezonul 4 din „Geniul” vine în februarie la National Geographic

Martin Luther King și Malcolm X sunt noile genii. Sezonul 4 din „Geniul” vine în februarie la National Geographic

de Mioara Tronaru,

La începutul lunii februarie, National Geographic difuzează cel de-al patrulea sezon al serialului „Geniul”, „Genius” (2017). După Albert Einstein, Pablo Picasso și Aretha Franklin, de această dată, producătorii celebrează două personalități în același timp: Martin Luther King și Malcolm X.

Două personalități, un singur țel

Sezonul patru din „Geniul”, cu titlul original „Genius: MLK/X” (2024), aruncă o privire asupra tinereții, asupra cercului de apropiați, a acțiunilor revoluționare, dar și a strategiilor diametral opuse ale celor doi protagoniști. În timp ce Martin Luther King (interpretat de Kelvin Harrison Jr.) pleda pentru egalitatea în drepturi a tuturor etniilor prin manifestații nonviolente, Malcolm X (Aaron Pierre) lupta în forță pentru emanciparea, distincția identitară și autodeterminarea afro-americanilor. Susținuți de două femei extraordinare, soțiile lor, Coretta Scott King (Weruche Opia) și Betty Shabazz (Jayme Lawson), Martin Luther King și Malcolm X au devenit simboluri ale luptei pentru drepturile civile și pentru justiție socială și economică. Chiar dacă nu au fost apropiați (cei doi s-au întâlnit față în față o singură dată) și nu de puține ori au avut puncte de vedere diferite, niciunul dintre ei nu ar fi fost la fel în lipsa celuilalt.

Unde vedem sezonul 4 din „Geniul”

Viețile celor doi sunt schițate pe parcursul a opt episoade, pe care National Geographic România le va difuza de miercuri, 7 februarie, de la ora 22.00, câte două episoade pe săptămână. În SUA, serialul începe pe 1 februarie și va fi disponibil apoi pe platforma de streaming Disney+. Producția marchează și ultimul rol al actorului Ron Cephas Jones (1957 – 2023), deținător a două premii Emmy, ambele pentru rolul din „This Is Us”.

Genii și premii

Serialul-antologie „Geniul” dramatizează poveștile de viață ale unor personalități remarcabile din istoria omenirii. Seria a început în 2017, când la National Geographic a avut premiera primul sezon, cu Geoffrey Rush în rolul lui Albert Einstein. „Geniul: Einstein” a fost recompensat cu 10 nominalizări la premiile Emmy, inclusiv la categoria cea mai bună miniserie, iar Geoffrey Rush a fost nominalizat la Globul de Aur și la SAG Award.

Și următoarele sezoane s-au bucurat de aceeași primire: două premii Emmy și șapte nominalizări pentru „Geniul: Einstein” (cu Antonio Banderas în rolul pictorului spaniol) și trei nominalizări la Emmy pentru „Geniul: Aretha” (cu Cynthia Erivo în rolul Reginei muzicii soul, Aretha Franklin). Toate cele trei sezoane sunt disponibile pe Disney+.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton