; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

La vie en rose

Marion Cotillard şi drumul spre glorie

30 July 2010

De când a câştigat, în 2008, Oscarul pentru rolul lui Edith Piaf din „La vie en rose', Marion Cotillard a devenit franţuzoaica favorită a americanilor (înlocuind-o pe cealaltă frumuseţe a Franţei, Audrey Tautou, care a preferat să rămână în filmele europene).

Progresiv, Marion a început să fie din ce în ce mai vizibilă la Hollywood, alegându-şi cu grijă rolurile şi lucrând cu nume sonore (actori şi regizori).

Un exemplu ar fi mult-lăudatul „Începutul' („Inception'): Marion a lucrat cu Leonardo DiCaprio, Ellen Page („Juno') şi cu regizorul Christopher Nolan („Batman – Începuturi').

Iată mai jos câteva repere din cariera franţuzoaicei:

Taxi - 1998

Picture 1 of 6

1. „Taxi” (1998). Această comedie de acţiune, cu mare succes la box-office-ul francez, a dat naştere unei adevărate francize, alte trei filme din serie fiind lansate în 2000, 2003 şi 2007. Marion era în film Lilly, iubita năbădăioasă a lui Samy Naceri, iar noi ne-am prins cine este şi am redescoperit-o în film abia la a „n”-a difuzare a seriei la Pro TV. Oricum, în al patrulea film al seriei, cel din 2007, Marion nu a mai apărut. Steaua ei începea să strălucească prin alte zări.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare