Homepage  / Vedete româneşti

Marina Nițoiu, adrenalină în porții moderate. Vedeta Prima TV urmează o școală moto

Marina Nițoiu, adrenalină în porții moderate. Vedeta Prima TV urmează o școală moto
11

de Cătălina Matei,

Dincolo de gingășia pe care o vedem pe micul ecran, Marina Nițoiu este o mare amatoare de adrenalină. Căci prezentatoarea știrilor sportive de la Prima TV are o viață extrem de activă: a sărit deja cu parașuta, face echitație, urmează școala moto și își dorește o sesiune de rafting. Cât despre vacanțe, prezentaotarea TV nu are nimic plănuit, însă îți poate face bagajul în doar 30 de minute. Nu de multe ori, împreună cu soțul ei Daniel Nițoiu (reporter Pro TV) au plecat în concedii de pe o zi pe alta.

Mai există și vești bune în sportul românesc, dar sunt din ce în ce mai rare. Cum vezi tu situația dincolo de pupitrul de prezentare?

Sunt şi ştiri bune. Şi nu puţine. De exemplu, vă pot spune că a fost o bucurie pentru mine să prezint ştirea care anunţa marea performanţă a lui David Popovici, tânărul de 17 ani care a devenit primul român campion mondial în întreaga istorie a natației noastre, la masculin. Un adevărat femomen!

Acum e drept ca sportul rege nu strălucește, cel puţin nu la noi, dar un fan adevărat rămâne aproape de echipa favorită chiar şi când lucrurile nu sunt aşa cum îşi dorește. În plus, pe canalele Prima sunt difuzate şi meciuri din alte campionate, aşa că telespectatorii au de unde alege.

De curând, ai încercat și o nouă ipostază: moderator, în studioul UEFA. Cum te-ai simțit?

Când ai o echipă de încredere, e uşor să fii moderator. Am avut privilegiul să lucrez cu cei mai buni oameni, cu profesioniști adevăraţi care iubesc sportul şi care fac meseria asta cu pasiune. Şi din acest motiv le sunt recunoscătoare colegilor mei din redacția de sport de la care învăţ zi de zi să fiu tot mai bună.

Sigur, şi emoțiile au fost pe măsură în seara respectivă.

Vei mai repeta experiența? 😉

Cu siguranţă! Sper că acesta a fost doar începutul. 😉 Îmi place mult să stau de vorbă cu oamenii, să le aflu poveștile şi chiar ar fi un vis împlinit să moderez o emisiune în care poveștile sportivilor şi performanţele lor să fie în prim-plan.

Crezi că divertismentul ți s-ar potrivi?

Cu mine se rade mult şi cine mă cunoaşte ştie deja asta. Dar gândiți-vă că sunt la bază actriță, aşa că, mă pot adapta în orice situație. În plus, am jucat şi în comedii, chiar pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti, dar asta la începutul carierei mele. Întotdeauna televiziunea m-a atras mult mai mult şi sunt fericită că am șansa să fac ce îmi place.

Care sunt emisiunile tale preferate? Și în ce formate ți-ar plăăcea să te implici?

Când nu sunt la muncă, urmăresc știrile Prima TV dar și emisiunile moderate de colegii mei de la sport. De asemenea, îmi place “Starea Nației” iar ori de câte ori am ocazia mă uit la emisiunea lui Jimmy Fallon, “The Tonight Show” sau revăd “The Ellen Show”. Mai nou am descoperit pe YouTube şi “El Chiringuito de Jugones”, e o emisiune de sport din Spania.  În rest, urmăresc conținutul platformelor de streaming video.

Iar dacă ar fi să mă implic într-un nou format, fie că e vorba de un Podcast, o emisiune pe tv sau de ce nu, în online, mi-ar plăcea să aduc în atenția publicului şi mai mult poveștile sportivilor. Consider că avem nevoie de mai multe modele şi că lumea sportului oferă exemple bune de urmat mai ales pentru tânăra generație.

Dar în filme ori în seriale TV ţi-ar plăcea să joci? Mai ales că ai terminat Actoria…

Am făcut deja asta, dar nu aş spune nu unei noi provocări, dacă voi mai avea această ocazie. Cred că un rol de jurnalistă mi-ar plăcea să joc. Recent am văzut un film romanesc şi pur şi simplu am fost dezamăgită de actorii distribuiți de regizor în roluri de jurnaliști. Au tratat partitura atât de superficial încât n-am rezistat să văd filmul până la capăt. Nu vă spun cum se numește producția pentru că nu vreau să-i fac reclamă negativă. Şi aşa sunt puţini spectatori la filmele românești.

Cum merg sesiunile de echitație? Te-ai gândit să treci la nivelul următor, să participi la competiții sportive?

În timpul liber sunt mai mereu la echitaţie. E modul meu de a mă relaxa şi de a mă deconecta. Sincer, mi-a trecut aşa prin gând să trec la nivelul următor, însă costurile nu sunt deloc de neglijat. Bineînțeles, ar fi nevoie de mult mai multă dedicare şi categoric de un cal al meu cu care să mă antrenez zilnic. Altfel, nu ai cum să faci performanţa. Cred că un concurs de sărituri peste obstacole mi s-ar potrivi. Oricum, ar mai fi mult de munca până acolo. Deocamdată echitația e doar pentru plăcerea mea.

Care sunt cele mai „periculoase” activități pe care le-ai experimentat până acum? Mai ales în vacanțe…

Cred că saltul cu parașută a fost cea mai “periculoasă” activitate de până acum. Nu-mi pot explica de ce, dar nu mi-a fost teamă o secundă şi asta m-a ajutat să mă bucur din plin de experiență.

Mai multe emoţii cred că am avut când am făcut scuba, însă în aer, parcă eram în elementul meu. Aş vrea să văd cum e şi la rafting. Vara asta sper să am ocazia să fac asta. În rest, fac scoala moto…  :))

Dar cele mai exotice preparate?

Dacă vă gândiți la viermi şi gândaci prăjiți, sau alte ciudățenii, nu cred că le voi gusta vreodată. Fug marcând pământul numai dacă le văd, nu-mi pot imagina cum ar fi să le am în farfurie. :))

În rest, în vacanţe mai încerc să testez din când în când mâncărurile locale dar în general aleg ce ştiu că îmi place deja.

Oricum nu sunt deloc pretențioasa, mănânc orice, oricând, dacă e comestibil şi mai ales dacă nu trebuie să gătesc eu. :)))

Și dacă tot vorbim despre vacanțe… unde veți pleca în vara asta?

Vara a venit şi încă nu am plănuit vacanţă. Nu e prima dată când se întâmpla aşa. De obicei Daniel se decide mai greu. 🙂 De câteva ori ne-am luat şi vacanţe, aşa, de pe o zi pe alta. Concediul începuse, nu aveam nimic rezervat, însă ştiam că vrem undeva la mare. Aşa că, am intrat într-o agenţie, am luat vacanţă şi a doua zi eram deja în aeroport. Mie nu-mi ia mult să împachetez. Vacanţa să fie, ca într o jumătate de oră am bagaju făcut :))

Care este răsfățul tău suprem când ai timp doar pentru tine?

Pentru mine, răsfăţul suprem este o combinație între mersul la echitaţie şi shopping. Nu mă pot abține să nu cumpăr haine, iar mai nou îmi place să fac shopping online. Dar dintre cele două, când vin de la cumpărături am senzaţia că am comis un jaf dar nu asupra magazinului ci asupra propriului portofel. :))

Și care este ritualul tău de îngrijire? Arăți minunat!

Mulţumesc! Încerc să am cât mai multă grijă de mine. Primul lucru pe care îl fac după ce mă trezesc este să beau două pahare de apă. După duș, îmi aplic o cremă hidratantă şi una cu factor de protecţie UV. Seara, când revin acasă îmi demachiez tenul foarte bine şi aplic din nou o cremă hidratantă.

În zilele libere, dacă nu merg la vreun eveniment, nu port makeup deloc pentru a nu încărca inutil tenul. Legat de produsele cosmetice pe care le folosesc, pot să vă spun că sunt mereu în căutarea variantelor cât mai naturale.

Din când în când îmi pregătesc şi tot felul de măști acasă cu ingrediente pe care le am în frigider: de la combinații de iaurt cu fructe, până la zaț de cafea pe post de scrub. De asemenea e foarte important să mă odihnesc cât pot de mult şi să fac sport.

Cum te vezi peste 5 ani, să zicem?

Îmi fac planuri, ca orice om, dar prefer să nu le spun pentru că sunt superstițioasă. Recunosc că pe termen lung îmi doresc să fac tot televiziune.

Marina-Nitoiu-2-CopieIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton