; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Marian dragulescu

Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică! Ce motive invocă sportivul

21 April 2021

Marian Drăgulescu și-a anunțat retragerea din gimnastică în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D.

Drăgulescu și-a anunțat retragerea din activitatea competițională în 2005, dar a revenit asupra deciziei sale participând la Campionatele Mondiale din 2005 de la Melbourne (Australia) unde a câștigat medalia de aur la sărituri. Se pare însă că, de această dată, Marian Drăgulescu este decis să-și încheie cariera. 

Când se retrage Marian Drăgulescu din gimnastică?

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai buni gimnaști ai țării, reușind de-a lungul carierei sal să obțină mai multe medalii de aur și argint. În spatele performanței și a succesului se află însă ore întregi de antrenamente, dar și foarte multe sacrificii.

Gimnastul român va participa și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Aceasta va fi și ultima competiție sportivă în care va participa. 

Motivația este cu atât mai mare pentru Marian Drăgulescu. Acesta a mărturisit că își dorește aurul olimpic pentru a se retrage spectaculos din cariera sa. Unul dintre motivele care stau la baza retragerii sale din gimnastică este și vârsta care, potivit spuselor lui începe să își spună cuvântul. Fiecare antrenament este mai greoi și reprezintă un efort colosal. 

În plus, Marian Drăgulescu nu s-a ferit să spună că nu mai este motivat să continue cu sportul de performanță în situația în care nu mai poate ajunge locul 1, motiv pentru care își dorește să se retragă din activitatea competițională.

„Da (n.r se retrage), din activitatea de performanță ca și sportiv. Da, știu că am zis da de mai multe ori, dar de data asta…Ultimii trei ani au fost foarte grei, adică în sală, văd, e un consum foarte mare fizic, psihic, de energie. Întotdeauna am revenit ca să fiu numărul 1, dacă nu sunt numărul 1 nu prea mai e motivația asta foarte mare de a continua, plus că, după o vreme, organismul nu o să țină la infinit, mai ales la un nivel foarte performant. Încep deja genunchii să mă doară, gleznele, umerii, dar na, asta e.', a spus gimnastul Marian Drăgulescu.

Marian Drăgulescu a menționat că drumul lui în lumea sportului va continua și după însă în alt rol. Acesta își dorește ca după retragere să devină antrenor, dar se gândește serios să intre și în politică și într-o zi să devină ministrul Sportului.

 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare