Homepage  / Seriale româneşti

Maria Țăpușă, debutantă în serialul „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”. „Cele mai solicitante scene au fost cele de emoţie”. EXCLUSIV

Maria Țăpușă, debutantă în serialul „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”. „Cele mai solicitante scene au fost cele de emoţie”. EXCLUSIV
13

de Cătălina Matei,

Maria Țăpusă vine din lumea modelingului, iar rolul său din serialul „Lasă-mă, îmi place! Camera 609” de la Antena 1 (Mara Georgescu) reprezintă debutul său pe micul ecran. O ipostază care i-a plăcut atât de mult, chiar dacă scenele cu plâns i-au dat bătăi de cap, încât este implicată deja într-un alt proiect. Până când vom vedea exact despre ce este vorba, urmează... vacanța mare!

Pe 21 iunie, Antena 1 difuzează ultimul episod al serialului „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, unde Maria Țăpușă joacă rolul Marei Georgescu.

Aflată la aflată la primul ei rol într-un serial TV, Maria ne-a dezvăluit care au fost provocările pentru ea din acest proiect. Mai multe detalii, imediat!

Cum ai ajuns în serialul de la Antena 1?

Am ajuns să fac parte din minunata distribuţie a serialului „Lasă-mă, îmi place! Camera 609” prin intermediul agenţiei de modelling la care sunt semnată. Îmi amintesc că îmi petreceam seara care părea a fi ca oricare alta, alături de o prietenă. Vorbeam chiar despre planurile noastre de viitor şi despre ascensiunea acestora. La doar câteva minute distanţă am primit un mesaj de la agenta mea în legătură cu un casting care va avea loc pentru un serial semnat de doamna Ruxandra Ion.

Pe moment nu prezentam entuziasm şi nerăbdare, în ciuda anvergurii proiectului şi a şansei pe care o primisem, dar asta a fost impulsul intuiţiei la ideea că nu voi avea şanse în faţa unor actori cu studii. În orice caz, timpul şi experienţa castingului mi-au demonstrat contrariul. Şi în final am simţit o recunoştinţă profundă faţă de toată lumea care a făcut parte din tot procesul realizării acestei producţii şi în parcursul meu pe acest drum al “artei dramatice” .

Care au fost cele mai solicitante scene de până acum, pentru tine?

Probabil cele mai solicitante scene au fost cele de emoţie, în care a trebuit să plâng. Metoda mea este să apelez la memoria afectivă şi asta poate deveni dificil, mai ales în contextul unui platou de filmare , unde eşti înconjurat de numeroşi oameni. Cu toate astea, se pare că  modalitatea mea a dat roade până în momentul de faţă şi am bifat cu succes secvenţele în care trebuia să stârnesc emoţie celor din fata micilor ecrane.

Și cum e să fii… sora mai mică? În viața reală mai ai frați, surori?

Cu siguranţă pot spune că nu te plictiseşti niciodată între două surori şi că existenţa îţi este “condimentată” şi de trăirile lor. Lucru pe care îl cunoşteam şi înainte de începerea proiectului pentru că, în realitate am un frate mai mare cu şase ani şi crescând în ipostaza surorii mai mici, am trăit indirect lucrurile pe care le-a trăit şi el.

maria-tapusa-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Cât de bine te înțelegi cu mama ta din serial, cu Magda Catone? Și ce sfaturi ai primit de la dumneaei?

Pot spune că a fost o onoare să împart acelaşi platou de filmare cu doamna Magda Catone. Este pur şi simplu o plăcere să te afli în preajma sa, e o prezenta de-a dreptul savuroasă.

Nu-mi aduc aminte să-mi fi dat vreun sfat memorabil, dar cu siguranţă mi-a fost alături când am avut nevoie, fie că era vorba despre actorie sau viaţa, în general.

În schimb, se aude deseori în mintea mea spunând “Stai dreaptă!“,  probabil a fost fraza pe care am auzit-o cel mai mult de-a lungul acestui proiect , după “acţiune”.

Care este traiectoria Marei, personajul tău?

Acum că difuzările sunt pe sfârşite, pot spune că încă de la primele episoade Mara a pornit pe drumul maturizării. A trecut prin dileme de tot soiul: de dragoste, familie, ba chiar s-a lovit de ele şi pe parcursul carierei ei de viitor designer vestimentar.

Evoluţia este extrem de vizibilă de-a lungul celor două sezoane. De la copilul naiv şi cu uşoare insecurităţi, devine această “tânără” hotărâtă cu principii şi idealuri puternice pe care le deprinde în urma interacţiunilor cu restul personajelor.

În ce măsură mai este prezent acum modeling-ul în viața ta?

Din nefericire, programul nu mi-a permis să practic modelling în aceeaşi măsură ca înainte . Dar pe de altă parte, asta mi-a permis să mă concentrez mai bine pe cariera pe care vreau să o urmez în viitor. Cu prima ocazie, îmi doresc să mă reîntorc şi la acest domeniu pe care care îl practic cu la fel de multă plăcere ca şi actoria.

maria-tapusa-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 13

Ce îți place să faci în timpul tău liber?

De cele mai multe ori aleg să-mi petrec timpul în aer liber. O plimbare lungă prin parc este remediul meu în perioade stresante şi aglomerate. Mă ajută mult să-mi limpezesc mintea şi să îmi pun gândurile în ordine. În afară de asta obişnuiesc să pictez , este o altă mare pasiune a mea la care “am renunţat” odată cu terminarea liceului şi la care ţin enorm.

Și ce e „greu de refuzat” pentru tine?

Plăcerea mea vinovată va rămâne întotdeauna luatul mesei în oraş. Mereu mi-a fost greu să refuz o cină copioasă după o zi aglomerată . Aş putea spune că sunt o adevărată gurmandă.

Ce alte producții ți-au atras atenția și te-au ținut în fața ecranelor?

Nu aş putea spune că mă încadrez în categoria persoanelor care se uită la televizor , în general prefer să mă uit la filme pe diferite platforme. Câteva din filmele mele preferate sunt: Eternal Sunshine of the Spotless mind, The Notebook, Hand of God, seria Hunger Games, A star îs born.

În materie de seriale am apreciat foarte mult:  The Queen’s Gambit, The Office, Euphoria, Neortodox , Shameless, How to get away with murder şi nu în ultimul rând: „Camera 609 – Lasă-mă îmi place!” – este proiectul meu de suflet!

În ce alte proiecte mai ești sau vei fi implicată?

Răspunsul este “Da” , fac parte dintr-un nou proiect , care momentan se află în plin proces şi din păcate nu pot da mai multe detalii, decât că va fi o surpriză foarte plăcută pentru cei ce mă urmăresc.

Și pentru că tot vine „vacanța mare”… pe unde vei ajunge în vara asta?

Mi-am promis că vara asta nu îmi voi face planuri şi voi lăsa totul să se întâmple spontan. Ce ştiu sigur este că vreau să bifez cel puţin o destinaţie din afara ţării unde arde soarele şi există plajă. Dacă reuşesc asta, atunci deja sunt împlinită cu bine meritata mea vacanţă.

Foto: Antena 1; Instagram

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton