Homepage  / Vedete / Vedete străine

Maria Sharapova se retrage din tenis. Mesajul emoționant transmis de tenismenă: „O să îmi fie dor în fiecare zi”

Maria Sharapova se retrage din tenis. Mesajul emoționant transmis de tenismenă: „O să îmi fie dor în fiecare zi”

de Redactia Tvmania

Maria Sharapova a decis să se retragă din tenis la vârsta de 32 de ani. Aceasta a scris în exclusivitate pentru publicația Vogue în care a anunțat decizia cu titlul „Tenis -  Îmi iau la revedere”.

Câștigătoare a cinci turnee de Grand Slam, a scris o scrisoare emoționantă legată de etapele sale profesionale:

„O să-mi fie dor în fiecare zi. O să-mi fie dor de antrenamente și rutina zilnică: Trezitul devreme, să-mi leg șiretul la piciorul stâng înainte de cel drept și să închid poarta terenului înainte să lovesc prima dată mingea pe ziua aceea. O să-mi fie dor de echipa mea, de antrenorii mei. O să-mi fie dor de momentele din timpul antrenamentelor în care stau cu tatăl meu pe banca antrenorului. Strângerile de mână – de succes sau eșec – și sportivii, indiferent că știu sau nu, care m-au împins să dau ce-i mai bun”, a mărturisit Maria Sharapova

„Acum, când mă uit în urmă, îmi dau seama că tenisul a fost muntele meu. Calea mea a fost plină suișuri și coborâșuri, însă vederile de la cel mai înalt punct au fost incredibile. După 28 de ani și cinci titluri de Grand Slam, sunt gata să escaladez alt munte – să mă întrec pe un alt tip de teren”, a completat aceasta.

De origine Rusă, Maria Sharapova, fost lider mondial, a devenit cunoscută în 2004, atunci când a câștigat titlul de la Wimbledon, la tineret, la vârsta de 17 ani. Ea a învins-o atunci pe Serena Williams. Apoi a câștigat de două ori turneul din Franța, o dată turneul Australia și o dată turneul US Open. Testele antidoping efectuate în 2016 au fost momentul declinului în cariera sa. Deși a revenit pe teren în 2017, Maria nu a reușit să atingă aceleași performanțe. 

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton