Homepage  / Vedete româneşti

Maria Andrei, greu cu tentațiile culinare! „Sunt super pofticioasă și până nu gust eu din toate, nu mă las!”. EXCLUSIV

Maria Andrei, greu cu tentațiile culinare! „Sunt super pofticioasă și până nu gust eu din toate, nu mă las!”. EXCLUSIV
17

de Cătălina Matei,

Pasionată de modă, de stil de viaţă frumos și de călătorii, Maria Andrei a revenit la Prima TV cu un nou sezon al emisiunii „Life&Style”. Un format plin de culoare, căci combină tot ce îi place prezentatoarei: călătoriile și oamenii pe care îi descoperă. Dar și tentațiile culinare care sunt la orice pas. Cum le rezistă?

Maria Andrei a intrat în lumina reflectoarelor cu mulți ani în urmă, pe când era manechin la celebra casă de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu. După ce n-a mai defilat pe podium, a rămas tot în lumea modei, ca Fashion & Beauty Director pentru unele dintre cele mai bune reviste de pe piața românească. În același timp, Maria a realizat și prezentat și emisiuni TV si rubrici de modă la mai multe posturi TV.

Și cum micul ecran tot o ține ocupată, Maria Andrei prezintă acum emisiunea „Life&Style”, unde călătoriile sunt în centrul atenției. Alături de soțul ei de origina canadiană, Paul Renaud, prezentatoarea TV călătorește foarte mult. La un moment dat, erau și în Grecia și în România.

Dar, aflăm mai multe detalii în cele ce urmează…

Deja Prima TV difuzează cel de-al doilea sezon al emisiunii „Life & Style”. Te regăsești mai tare în acest format față de celelalte proiecte TV în care ai fost implicată până acum?

Da, îmi place enorm acest format! Pentru că avem teme extrem de diverse și foarte interesante din zona de life & style, invitați unul şi unul, conținut atractiv vizual și util din punct de vedere al informațiilor! Am o echipă foarte bună și dedicată, iar împreună cu ei reușesc să duc la capăt toate lucrurile minunate pe care le avem în plan.

Care sunt surprizele acestui sezon?  Pe unde ai filmat?

Avem multe surprize și în acest sezon și vă promit că vă vom bucura atât mintea, cât și inima și sufletul, deopotrivă, cu momente inedite! Iar unul dintre aceste momente este excepționalul interviu cu profesorul Brian Cox, celebrul fizician care a intrat în Guinness Book of Records pentru spectacolele sale și considerat de către BBC urmașul lui Sir David Attenborough la cârma emisiunilor de știință ale celebrului post de televiziune britanic. Este un interviu de colecție pentru o emisiune ca a noastră – dedicată în întregime stilului de viață și oamenilor remarcabili, și nu neapărat științei sau tehnicii.   Îl veți vedea pe profesorul Cox într-o nouă ipostază, aceea de călător prin lume, nu doar prin spațiu și timp! Iar faptul că poftește deja la sarmalele românești, mi se datorează în întregime!

Ce îți place să faci prima dată când ajungi într-un loc în care nu ai mai fost până acum?

Să cunosc oamenii locului! Ei sunt cei care îți dau cele mai utile sfaturi și sugestii despre explorarea locul în care tocmai ai ajuns. Apoi, să încerc să mă conectez la energia locului. Și să mă bucur de tot ce are el mai bun de oferit!

De obicei, cam câte bagaje iei cu tine când pleci în vreo călătorie?

Destul de multe! Dar lucrez la asta! În general, îmi pregătesc ținutele pe zile și în funcție de activitățile pe care mi le propun, cu câteva “rezerve”, evident. Fix la numărul de rezerve mai trebuie să lucrez!

Ai vreo destinație anume în care îți dorești să ajungi măcar o dată-n viață?

Am multe pe listă! Am destinații pe care aș vrea să le vizitez mãcar o dată în viațã și altele pe care să le revăd, iar şi iar, pentru cǎ simt o conexiune aparte cu acele locuri. Sper să ajung cât mai curând în Japonia, apoi la Machu Picchu și, nu în ultimul rând, în Etiopia – asta după ce profesorul Cox mi-a zis că trebuie să ajung să văd Marele Rift African și locul de unde a plecat omenirea pe drumul ei.

În acest moment unde este „acasă” pentru tine?  O perioadă, tu și soțul tău erați și în România, și în Grecia…

Ne considerăm cetățeni ai lumii, dar acasă este România! Iar în Grecia mergem destul de des, da, fiind atât de aproape ca destinație și culturǎ, dar mai ales pe perioada iernii. Poate de aceea pare că suntem mereu acolo! Dar călătorim destul de mult prin lume, oriunde ne trage ața sã mergem – amândoi având acest microb al cǎlǎtoriei în ADN.

maria-andrei-si-sotul-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Ați decis unde vă retrageți la pensie?

Nu încă! La ritmul în care lucrăm acum, mai avem ceva timp la dispoziție să ne hotărâm! 🙂 Tind să cred că va fi, totuși, undeva la malul unei mări liniștite și musai cu o livadă de portocali în curte! Sunt obsedată de citrice, mai ales de parfumul suav al florilor…

Crezi că o carieră ca actriță ți s-ar fi potrivit? Ai fost tentată sau ești de acest domeniu? Mai ales că (Olivier Renaud) unul dintre băieții soțului tău este actor…

Am încercat, la un moment dat! Am jucat în vreo trei filme de lung metraj și foarte multe reclame, ori am avut proiecte care au implicat și această latură creativă.

Mă găseşti chiar şi pe IMDB! (râde) E mult de povestit aici, pentru că am avut două-trei momente extrem de importante în care a trebuit să mă decid rapid dacă îmi doresc să urmez această cale sau nu, însă nu cred că actoria a fost pentru mine.  Am ales un alt drum şi sunt foarte împãcată cu decizia mea!  Însă, pot să înțeleg alegerea lui Olivier de a merge spre zona de actorie, deși nu fusese pregătit inițial pentru asta, şi sǎ îl sprijin, alături de Paul, în tot ce şi-a propus să realizeze. Nu e deloc ușor să pǎtrunzi în lumea filmului – mai ales peste Ocean – , dar este foarte talentat și suntem foarte mândri de el!

Care este răsfățul suprem pentru tine?

Să fiu într-un colț de lume sau să trăiesc un moment care îmi taie respirația prin frumusețea lui și mă face recunoscătoare că exist pe această planetă, având parte de astfel de clipe. Bine, dacă aș avea şi un baton de ciocolată cu mine, ar fi “mai mult decât perfect”!

Și cum reușești să te ferești de tentațiile culinare din călătoriile tale?

Nu reușesc deloc! Sunt super pofticioasă și până nu gust eu din toate, nu mă las! Iar dacă mai văd și înghețată pe undeva, prin preajmă, gata, s-a terminat! Trei cupe, obligatoriu! Dar, am învățat să mă bucur de fiecare moment care îmi aduce fericire și să nu mă mai simt vinovată aiurea pentru o porție de mâncare delicioasă!

Gătești? Ai vreo rețetă preferată?

Oo, da! Gǎtesc destul de des, chiar dacă nu pare! De la ciorbe cu borș și până la creveți în sos de usturoi. Și mai ies și foarte gustoase! Bunica mea adora să gătească și aşa mi s-a activat și mie apetitul pentru diverse rețete. Principiul de bază, în cazul meu, este să înțeleg ce am în farfurie! Ca atare, mâncarea simplǎ și gustoasă este preferata mea, în special cea din bucătăria orientală.

maria-andrei-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 17

Ce planuri de vacanță ai pentru perioada următoare?

Vom pleca, în curând, într-o călătorie la capătul pământului! Ştiu, sunǎ foarte exotic şi romantic! Dar asta doar până când afli cam câte vaccinuri trebuie să faci pentru a fi în siguranță la destinație. Însă, locurile acelea sunt magice și apar pe lista mea de vǎzut mǎcar o dată-n viață!  Promit că revin cu detalii!

Foto: Prima TV; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton