Homepage  / Cinema

Margareta Nistor va face un cinema privat: „O să le dau invitaților caramele de casă cu ciocolată”

Margareta Nistor va face un cinema privat: „O să le dau invitaților caramele de casă cu ciocolată”

de Andreea Borcilă,

Margareta Nistor (64 ani) a tradus nu doar mii de filme străine în perioada comunismului, în timp ce lucra, în paralel, la TVR ca redactor și realizator, ci și cărți, programe, colaborând totodată la diverse ziare și reviste. După o viață dedicată artei, cea mai mare dorință a criticului de film este să-și vadă grădina transformată într-un cinema, unde să le servească invitaților „întotdeauna ceva dulce”.

Invitată la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Margareta Irina Nistor a vorbit deschis despre planurile de viitor, mai exact despre un cinema privat în care iubitorii de filme ar putea fuma liniștiți și ar mânca cele mai bune deserturi.

„Îmi doresc să-mi transform grădina într-un cinema privat sau măcar interiorul dacă sunt prea multe aprobări de luat și nu o să-mi iasă chestia asta. Asta mi se pare cel mai frumos lucru. O să le dau invitaților caramele de casă cu ciocolată, înghețată, pentru că cinema-ul trebuie să fie întotdeauna ceva dulce”, a povestit criticul de film.

Criticului de film puțin îi păsa că traducea mii de casete video pe ascuns, în timpul regimului Ceaușescu, iar asta pentru că „nu putea să trăiască fără filme”. Traducerile se întâmplau într-o vilă care era vizavi de Televiziune, în cartierul Primăverii, unde un domn pe nume Zamfir deținea toată afacerea cu casetele video.

„Era și o chestiune de bani, dar în ceea ce mă privește, nu pot trăi fără filme. Era modalitatea mea de a mă gândi că le-am tras o palmă lor, nu știam că circulă în toată țara, am aflat foarte târziu, pentru că lumea se ferea să-mi spună că m-a auzit sau nu m-a auzit”, a mai continuat Margareta Nistor.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton