; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Povestea slujitoarei

Margaret Atwood va scrie o continuare a romanului „The Handmaid’s Tale”/„Povestea slujitoarei”

03 December 2018

Au trecut mai bine de 30 de ani de când scriitoarea canadiană Margaret Atwood și-a publicat revoluționarul roman „The Handmaids Tale'/„Povestea slujitoarei', devenit în timp un adevărat simbol al rezistenței feminine, în parte datorită mult îndrăgitei adaptări tv care a debutat în 2017 odată cu serialul care poartă același nume. Acum însă Atwood a anunțat că va continua povestea începută în urmă cu trei decenii și va fi de data aceasta inspirată de lumea modernă.

 

Margaret Atwood a anunțat că va scrie o continuare a romanului „The Handmaids Tale', pe care o va lansa în septembrie 2019 și care va fi intitulată „The Testaments'. Povestea va continua la 15 ani după scena finală din cartea originală și va fi scrisă din perspectiva a trei femei. La fel ca în serial, acțiunea romanului „The Handmaids Tale' este situată în Gilead, un univers utopic în care femeile fertile, numite și „handmaids', sunt forțate să nască copii pentru familiile bogate. Atât serialul, cât și romanul urmăresc parcursul personajului Offred, o femeie „alocată' unui cuplu înstărit, a cărei poveste ia final într-un mod ambiguu. Continuarea romanului promisă de Atwood ar putea oferi o privire asupra evoluției personajului.

„Inspirația pentru această carte constă în tot ce m-ați întrebat despre Gilead și despre interiorul acestui spațiu. Ei bine, aproape tot!', a scris Atwood în comunicatul de presă. „Restul inspirației vine din lumea în care trăim', a mai adăugat scriitoarea în vârstă de 79 de ani.

Atwood a mai povestit că a scris romanul „The Handmaids Tale' în timp ce trăia în Berlinul de Vest și a fost inspirată de luptele pe care le-au dus femeile de-a lungul istoriei. „

Poate părea un singur an, dar adevărul este că vorbim despre 4.000 de ani pentru că aceasta este istoria din care m-am inspirat eu', declara autoarea într-un discurs anul trecut.

Cu toate că adaptarea pe micile ecrane i-a sporit popularitatea, continuarea serialului nu va avea legătură cu noua carte. Adaptarea TV a cărții a deschis universul Gilead în fața unui nou public și a inspirat numeroase femei în era #MeToo, multe dintre acestea alegând să poarte robele roșii din serial în timpul diverselor demonstrații sau pentru a protesta împotriva alegerii controversatului judecător Brett Kavanaugh.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare