; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Marele jaf nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

19 September 2011

Naziştii au fost cei mai mari ucigaşi în masă din istorie, dar şi cei mai mari hoţi. Sute de mii de sculpturi, tablouri, obiecte religioase şi piese de mobilier au căzut victime procesului de epurare cultural a celui de-Al Treilea Reich.

Hitler era un artist ratat (a fost respins de la Academia de Artă din Viena), dar avea idealuri estetice puternice, pe care le-a impus de pe tronul de Cancelar al Germaniei şi apoi de pe cel de Führer.

Prefera portretele şi peisajele clasice ale Vechilor Maeştri (mai ales germani) şi ura arta modernă „degenerată', astfel încât opere de Rubens, Monet, van Gogh, Chagall, Dalí, Miró ori Picasso au fost confiscate sau cumpărate forţat de regimul său.

Hitler a eliminat operele de artă pe care le ura şi le-a adunat pe cele la care visa într-o colecţie din care, la 66 de ani de la Al Doilea Război Mondial, încă se mai găsesc şi se mai restaurează obiecte.

Scopul lui Hitler era crearea unui muzeu în Linz, oraşul copilăriei lui („Führermuseum'), iar la fiecare Crăciun şi de ziua lui răsfoia cu plăcere cele 31 de albume cu opere de artă confiscate de regim.

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare