; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Marea avanpremieran

11 August 2008

Sfarsitul lui 2008 si primele luni din 2009 aduc pe marile ecrane cateva premiere mult asteptate. Una dintre ele este si a sasea parte a povestii lui Harry Potter.

In lunile care urmeaza, cinematografele romanesti vor fi invadate de actori celebri, regizori de marca si povesti pentru toate gusturile. Fanii lui Harry Potter se vor putea bucura de a sasea parte a seriei, “Harry Potter si Printul Semipur” (ultimele doua filme sunt programate pentru 2010 si 2011), care va avea premiera la noi pe 28.11.2008. Desi se cunoaste deja finalul povestii (a sasea carte a aparut la noi in decembrie 2007), asta nu face ca filmul sa fie mai putin interesant. Tocmai faptul ca s-a publicat deja ultima carte le-a permis scenaristilor sa renunte la segmentele care nu sunt vitale pentru cursul povestii, dupa ce in peliculele anterioare s-au straduit sa pastreze cat mai multe detalii, in cazul in care unele dintre ele se dovedeau importante in final. In al saselea an la Hogwarts, Harry descopera cum il poate invinge pe Lordul Cap-de-Mort, se confrunta cu maturizarea si are parte de cativa monstri nou-nouti. Care sunt cateva din premierele importante de la sfarsitul acestui an si inceputul lui 2009, aflati din cele ce urmeaza.

“BURN AFTER READING” (03.10.2008). In acest film, fratii Coen combina personaje cu nume trasnite, coafuri ciudate, actori celebri (Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich) si un CD continand memoriile inflamatoare ale unui fost agent CIA. Pelicula va avea premiera la Festivalul de Film de la Venetia, in august.

“EMBER – ORASUL DIN ADANCURI” (10.10.2008). Filmul o readuce in atentie pe Saoirse Ronan (pustoaica din “Remuscare”), in rolul Linei, o adolescenta care incearca sa-si salveze orasul de la distrugere. Unele scene au fost filmate in Romania.

“BODY OF LIES” (31.10.2008). In aceasta pelicula regizata de Ridley Scott joaca Russell Crowe si Leonardo DiCaprio. Acesta din urma este un agent CIA care invrajbeste cateva factiuni teroriste, pentru a ajunge la un lider al Al-Qaeda.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare