; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mandinga prezinta: “Donde”

10 November 2008

Muzica live, profesionalism si buna-dispozitie sunt doar cateva cuvinte care ar putea caracteriza Mandinga, una dintre cele mai de succes trupe autohtone ale momentului. Luna trecuta, grupul latino si-a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Donde” (“Incotro”).

De ceva vreme, tot aud la posturile de radio o balada cantata cu foc in limba spaniola. Am aflat ca piesa in cauza se numeste “Donde” si da numele ultimului material discografic semnat de trupa Mandinga. Cele 11 piese de pe noul CD sunt un cocktail de mai multe stiluri muzicale printre care folclor balcanic, salsa, guajira, hip-hop, bolero, cha-cha, raggaeton, R&B si chiar acid-jazz.
” este cel mai bun album Mandinga de pana acum! Am muncit toti la el. Crearea lui a durat aproximativ un an. In acest timp am compus, am rearanjat si am selectat piese. Am descoperit piese bune in sertarele unora dintre noi, piese care nu fusesera facute in scopuri comerciale. De exemplu, “Cristina” este o compozitie Chupi, pentru prietena lui, dar in care se pot regasi toti indragostitii. In premiera, Mandinga a venit si cu balade. In plus avem si Balkan Salsa pe album”, se lauda Alex, unul dintre cei mai vechi membri ai trupei. Mandinga mai are la activ trei albume (“Gozalo” – 2006; “Soarele meu” – 2005; ” … de corazon” – 2003) si cateva hituri: “Soarele meu”, “Goochi”, “Cand sunt cu tine” (feat. Alex). Mai mult decat atat, band-ul a cantat in deschiderea unor artisti de succes precum Bryan Adams, Rafaga si Havana Lounge. In luna iulie a acestui an, Mandinga a sustinut un recital in cadrul Festivalului Peninsula, fiind singura trupa latino invitata vreodata la acest eveniment muzical.

Succes neintrerupt
Chiar daca din 2002 si pana in prezent si-a mai schimbat componenta, trupa Mandinga a continuat sa aiba succes, formula de acum (Bazooka – timbales, percutie, Florin – bass si voce, Alex – trompeta si voce, Chupi – tobe, percutie, voce, Omar Secada – clape, Ella – voce, Zach – saxofon, Tony – trombon, Alejandro – voce si El Nino – percutie) fiind considerata de Alex “echipa de aur” . Dupa plecarea lui Biu, in iulie 2007, Ella a ramas singura voce feminina din grup, insa nu singura reprezentanta a sexului frumos, caci, show-urile date de Mandinga sunt intotdeauna completate de reprezentatiile celor doua dansatoare profesioniste, Oana si Elena. Anul care vine, in luna februarie, Mandinga va sustine un concert in cadrul Festivalului de Salsa care va avea loc la hotelul Marriott din Bucuresti.

de Anda Dinca

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare