; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Manchester United – Chelsea: Cine e Perla Coroanei?

05 January 2009

Sunt cele mai scumpe echipe de fotbal din lume si domina Europa aproape tiranic. Pe Manchester United si Chelsea le asteapta duminica o intalnire de gradul trei.

In materie de superlative, fotbalul mondial s-a cam restrans, in privinta echipelor de club, la aria Angliei. Cei mai scumpi jucatori, cei mai bogati patroni, cele mai puternice echipe. Britanicii dau ora exacta in Europa si in lume, iar expresia teribilei lor forte sunt, fara indoiala, Manchester United si Chelsea. Colosii s-au batut neperturbati, in ultimii ani, pentru titlu in Anglia. Asta-primavara au jucat si finala Ligii Campionilor. Manchester United – norocoasa invingatoare de la Moscova – si-a facut luna trecuta drum in Japonia, ca sa ia acasa si trofeul Campionatului Mondial al cluburilor.

Jucatorii de peste 770 de milioane de euro!
Duminica, in etapa a 21-a, urmeaza Manchester United – Chelsea, Perla Coroanei din campionatul englez (meciul va fi difuzat de Eurosport 2). “Diavolii” si “albastrii” zac acum pe locurile doi si trei in clasament, dupa FC Liverpool, echipa cu posibilitati financiare mult mai mici. Pentru Roman Abramovici, miliardarul rus de la Chelsea, si americanul Malcolm Glazer, magnatul de la Manchester United, aceasta situatie e inacceptabila.

Gazdele de duminica au un lot ceva mai “ieftin”: 381 de milioane de euro (fata de 393 de milioane, cat valoreaza Chelsea). Il au insa pe Cristiano Ronaldo, castigatorul tuturor premiilor posibile in 2008. Intre spiritul de lupta al elitei lui Sir Alex Ferguson si contingentul international al intuitivului Felipe Scolari, norocul poate inclina decisiv balanta, asa cum s-a intamplat si asta-primavara.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare