Ce spune Maia Sandu despre familia ei
Maia Sandu, născută pe 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești, provine dintr-o familie modestă de la țară. Părinții săi, Grigore și Emilia, și-au dedicat viața comunității din localitate. Tatăl său a fost directorul unei ferme, în timp ce mama sa a lucrat ca profesoară, conform informațiilor furnizate de zdg.md. În ciuda simplității originii sale, Maia Sandu și-a construit un parcurs remarcabil, influențată de valorile și munca asiduă ale părinților săi.
De-a lungul carierei sale politice, Maia Sandu a ales să fie rezervată în privința detaliilor despre familia sa.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6
„Ştiind câtă duşmănie este în politica moldovenească, este firesc să vrei să-ţi protejezi oamenii dragi, să-ţi protejezi familia şi să încerci să-i ţii departe de lumina camerelor”, a declarat ea, potrivit evz.ro.
Pentru a răspunde interesului crescut al oamenilor, Maia Sandu a publicat un videoclip pe pagina sa de socializare, în care vorbește despre originile sale.
„Eu vin dintr-o familie mare şi prietenoasă, cum sunt tare multe familii din Republica Moldova. Şi mama, şi tata nu doar aveau grijă de mine şi de sora mea, dar reuşeau să se joace cu noi, atunci când lucrul ăsta nu era la modă”, a mărturisit președinta.
Maia Sandu, despre relația cu mama ei
În cadrul unui podcast cu Nata Albot, Maia Sandu a abordat diverse zvonuri, inclusiv unul legat de dieta sa. S-a speculat că președinta mănâncă doar un ou la prânz pentru a-și menține silueta. Sandu a clarificat că, deși nu mănâncă mult, primește adesea mâncare făcută în casă de la mama sa, care i-o aduce la Președinție.
„Nu-i adevărat că mănânc doar un ou la prânz. Mai mănânc legume la prânz, mai vine mama de cele mai dese ori sau mătușa mea. Mai mănânc și o supă. Nu mănânc foarte mult, dar nici nu pot să zic că nu mănânc. Îmi plac legumele, îmi plac fructele. Îmi place mâncarea simpă. Vara pot să mănânc doar o salată de roșii care sunt tare-tare bune. Acum, mănânc ardei, cu tocăniță de roșii.Mama vine la Președinție, de două-trei ori pe săptămână, ia troleu, îmi aduce mâncarea, o lasă jos la polițist și se duce acasă.”, a menționat Maia Sandu, scrie unimedia.info.
Maia Sandu are un regret: acela că nu este mamă
Într-un interviu realizat de Dorin Galben, Maia Sandu a abordat și un subiect frecvent discutat dincolo de Prut: viața sa personală și întrebarea „de ce nu are copii”.
„Sigur că e un mare regret că nu am copii. Așa a vrut Dumnezeu și așa s-a întâmplat. Eu aduc exemplu altor conducători de țări, inclusiv Angela Merkel, care nu are copii, dar a dovedit în toți acești ani că familia ei e Germania și ea are grijă de toți copiii din Germania”, a spus Maia Sandu.
Maia Sandu a studiat la Harvard
Maia Sandu este o politiciană din Republica Moldova, născută pe 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Ea a ocupat diverse funcții importante în administrația publică și a jucat un rol semnificativ în politica moldovenească. Sandu a studiat economie la Academia de Studii Economice din Moldova și și-a continuat studiile la Școala de Economie și Administrație Publică „John F. Kennedy” de la Universitatea Harvard, obținând o diplomă de masterat în administrație publică.
Maia Sandu a ocupat funcția de ministru al Educației în perioada 2012-2015, unde a fost cunoscută pentru reformele sale îndrăznețe în sistemul educațional. Ulterior, ea a fondat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și a devenit un personaj proeminent în politica moldovenească.
În 2019, Maia Sandu a fost numită prim-ministru al Republicii Moldova, dar a deținut această funcție pentru o perioadă scurtă. În noiembrie 2020, ea a fost aleasă președinte al Republicii Moldova, fiind prima femeie care a deținut această funcție în țară.
Maia Sandu, candidată cu orientare proeuropeană la președinția Republicii Moldova, și-a asigurat al doilea mandat după turul al doilea al alegerilor prezidențiale desfășurate duminică, 3 noiembrie. În această competiție electorală, ea l-a înfruntat pe candidatul prorus Alexandr Stoianoglo, care a intrat în turul decisiv cu un avans de aproape 4 procente. Cu toate acestea, Maia Sandu a reușit să-și adjudece victoria datorită sprijinului substanțial primit din partea alegătorilor din Diaspora.
Sursa foto: Hepta
Citește și: