Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Mai multe legume și fructe în dietă? Iată cum, fără efort

de Redactia Tvmania

Fructele şi legumele sunt esenţiale pentru o alimentaţie echilibrată. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre, de care ai nevoie pentru a avea grijă de sănătatea ta. Din păcate, uneori poate fi dificil să le găseşti loc în dieta zilnică, însă pentru asta există nenumărate soluţii.

Află de mai jos cum să incluzi uşor mai multe fructe şi legume în alimentaţia ta:

Adaugă-le în micul dejun

Dacă îţi doreşti să mănânci mai multe fructe şi legume, poţi începe prin a le face loc în reţetele tale de mic dejun. Micul dejun se număra printre mesele esenţiale ale zilei, iar varietatea de preparate ce se pretează pentru micul dejun este destul de mare. Poţi servi omleta cu legume, avocado toast cu ou, terci de ovăz cu fructe, budincă de tapioca cu fructe sau chiar o salată cu carne proaspătă.

Transformă-le în snackuri

Legumele şi fructele se pot transforma uşor în snackuri gustoase, dacă ştii cum să le prepari. Un exemplu foarte bun îl reprezintă chipsurile de legume preparate în casă. Tot ce trebuie să faci este să feliezi subţire legume precum morcovii, sfecla sau păstârnacul şi să le dai la cuptor până se rumenesc. Desigur, pentru un rezultat desăvârşit e important să le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi sare.

Fructele pot şi ele să devină un snack dulce delicios, mai ales dacă adaugi puţină miere, fulgi de migdale sau nuci.

Încearcă reţete noi de salate

Salatele sunt bogate în fructe şi legume, ceea le face o super alegere dacă vrei să consumi mai multe astfel de alimente. O salată poate foarte uşor să devină o masă completă, însă va trebui să adaugi pe lângă legume sau fructe şi o sursă de proteine, precum brânză tofu, carnea sau năutul. De asemenea, vei mai avea nevoie şi de o sursă de carbohidrați de calitate, precum quinoa, cuşcuş, orez sau pâine integrală. Ca să dai extra gust salatelor, adaugă dressing preparat în casă, pe bază de iaurt, ulei de măsline sau muştar.

Dacă îţi doreşti să experimentezi, încearcă cât mai des reţete noi de salate. Găseşti pe blogurile din sfera gastronomiei o mulţime de reţete.

Înlocuieşte dulciurile procesate cu fructe

Fructele conţin zahăr în mod natural ceea ce le face o alternativă foarte bună la deşerturile pline de zahăr procesat din comerţ. Data viitoare când ţi-e poftă de ceva dulce, fă-ţi o salată de fructe, pe care să o serveşti cu miere, nuci sau puţină ciocolată neagră. Bineînţeles, e important să consumi fructele cu moderaţie pentru a avea o alimentaţie echilibrată.

Încearcă să optezi cât mai des pentru fructe proaspete în detrimentul celor uscate. De obicei, fructele uscate au un conţinut destul de mare de zaharuri, dar şi un preţ ceva mai piperat.

Fructele se pot servi ca desert şi alături de ovăz, iaurt, budincă de chia sau pâine cu unt de arahide.

Congelează-le

Ca să consumi mai multe fructe şi legume, e bine să le ai mereu la îndemână. Astfel, de fiecare dată când vrei să incluzi fructe sau legume într-o reţetă, tot ce trebuie să faci este să le scoţi de la congelator. Mai mult, în prezent, decongelarea se face rapid la microunde sau air-fryer.

Foloseşte lada frigorifică sau congelatorul ca să depozitezi fructe şi legume tăiate, spălate şi porţionate. Lada frigorifică este o opţiune minunată dacă vrei să congelezi alimente în cantităţi generoase. Poţi să foloseşti lada frigorifică pentru carne, fructe, legume, brânzeturi, chiar şi pâine sau fructe de mare. Alege dimensiunile lăzii frigorifice în funcţie de spaţiul de care dispui acasă.

Pentru o variantă care ocupă foarte puţin spaţiu, încearcă o ladă frigorifică auto, care se poate transporta uşor.

Fructele şi legumele îşi pot găsi uşor locul în dieta ta, dacă aplici metodele potrivite. Asigură-te că ai mereu fructe şi legume în casă, adaugă-le în micul dejun când rămâi fără inspiraţie şi transformă-le în snackuri când ai poftă de ceva de ronţăit.

Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te