; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Magicianul Woody Allen

15 September 2008

Multipremiat, ateu convins (desi provine dintr-o familie de evrei practicanti), de un umor unic, mic de inaltime, roscat si miop – Woody Allen este un talent care a facut istorie la Hollywood.

Cu o activitate de peste 50 de ani, Woody Allen este unul dintre cei mai respectati regizori si scenaristi americani: numeroasele lui pelicule (pe care acesta nu le vede niciodata, ferm convins ca nu i-ar placea) combina comedia, psihologia, sexul, elementele religiose evreiesti, ateismul si omagiile aduse orasului New York (unde acesta a trait toata viata), rezultatul fiind unul demn de cele trei Oscaruri si cele 18 nominalizari pe care le are.
In ultimii ani, Allen a iesit din cochilia autoimpusa pe care o afisa fata de presa. A inceput sa dea mai multe interviuri, si-a gasit o noua muza (in persoana lui Scarlett Johansson, pe care a distribuit-o in trei filme, ultimul fiind “Vicky Cristina Barcelona”) si s-a lasat convins de Placido Domingo (managerul operei din Los Angeles) sa puna in scena “Gianni Schicchi”, de Puccini. In urma cu cateva zile, piesa a debutat la Los Angeles si regizorul a primit laudele criticilor. In aprilie, prolificul Allen a inceput lucrul la “Whatever Works”, un film orientat spre publicul matur, in care vor juca Larry David, Emma Thompson si Evan Rachel Wood.

In familie
Nu e un secret ca regizorul de 72 de ani are un trecut tulburat: in 1992, iubita lui de atunci, Mia Farrow, descoperea ca Allen ii facuse poze nud lui Soon-Yi, care avea atunci 22 de ani si pe care actrita o adoptase alaturi de fostul ei sot, André Previn. In autobiografia ei, “What Falls Away” (1997), Mia Farrow a povestit ca Allen a admis relatia cu Soon-Yi.
Tabloidele vremii s-au delectat cu materiale despre relatia nepotrivita dintre cei doi, diferenta de varsta de 35 de ani si mediatizata despartire dintre Allen si Farrow. Acestia s-au luptat pentru custodia celor trei copii ai lor (doi adoptati), iar actrita l-a acuzat pe regizor ca a molestat-o pe fiica lor adoptata, Malone, care avea sapte ani. Judecatoarea a hotarat ca acuzatiile nu pot fi dovedite, dar l-a atentionat pe Allen, spunand ca s-a comportat “foarte nepotrivit” atat cu micuta Malone, cat si cu Soon-Yi. Farrow a castigat custodia si il putea vedea doar surpavegheat pe fiul lui, Ronan (un mic geniu, care facea facultatea la 11 ani si care acum este activist pentru drepturile omului si jurnalist freelancer). Regizorul spunea despre scandalul care i-a sifonat imaginea ca “a fost unul dintre acele evenimente intamplatoare, una dintre momentele foarte norocoase din viata mea”. In 1997, Soon-Yi si Woody se casatoreau la Venetia, in Palatul Cavalli

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare