Homepage  / Cinema

„Maestrul grădinar”, cu Joel Edgerton și Sigourney Weaver, intră în cinematografe. Află totul despre misterele de dincolo de flori

„Maestrul grădinar”, cu Joel Edgerton și Sigourney Weaver,  intră în cinematografe. Află totul despre misterele de dincolo de flori

de Andreea Hentea,

Regizat de Paul Schrader, scenaristul legendarelor „Șoferul de taxi”, „Taurul furios” și „Ultima ispită a lui Iisus”, „Master Gardener” / „Maestrul grădinar” (disponibil de astăzi, 8 septembrie, pe ecrane) a fost caracterizat ca „o poveste tulburătoare despre dragoste, singurătate, violență și ispășire”, beneficiind și de o distribuție excelentă.

Devotatul horticultor Narvel Roth (Joel Edgerton) pare angajatul ideal pentru luxuriantele grădini ale bogatei Norma Haverhill (Sigourney Weaver). Între Roth și exigenta sa angajatoare se instalează o relație aparte, dar sosirea Mayei (Quintessa Swindell), nepoata acesteia, spulberă tihna domeniului. Nemulțumită de comportamentul rebel al fetei, doamna Haverhill îi cere lui Roth să o inițieze în tainele grădinăritului. Totul se complică, iar detalii din trecutul violent al bărbatului ies la iveală.

Un cineast venerat de actori

Pe tânăra Quintessa Swindell o știm din „Adam întunecatul”, în care a fost Maxine Hunkell alias Cyclone, și din serialul HBO Max „Euforia”, unde a jucat cu Zendaya. De altfel, Zendaya a fost prima alegere a lui Paul Schrader pentru rolul Mayei, dar diferendele legate de onorariu au făcut ca rolul să nu-i mai revină.

Pentru Joel Edgerton (despre care s-a scris că face „un rol reper al carierei sale”) a contat în primul rând că a primit un telefon „de la un tip ca Paul, care a vrut să fiu personajul principal în filmul său. Apoi am citit scenariul cu un fel de emoție, sperând că va fi suficient de atrăgător și de interesant. Și a fost.

Scenariul și prezența lui Paul au fost o adevărată onoare pentru mine”. Actorul a mai spus: „Filmele lui Paul provoacă oamenii, iar el speră să reușească să atragă atenția asupra anumitor subiecte”.

La rândul său, Sigourney Weaver a recunoscut, într-un interviu recent, că inițial a evitat să joace un rol ca Norma Haverhill, pentru că „femeile bogate din clasa superioară sunt de obicei portretizate ca niște caricaturi detestabile”. A constatat apoi că „scenariul scris de Paul Schrader este deosebit de elegant”. Ea a spus: „M-am îndrăgostit de Norma. Am simțit la un moment dat riscul de a o transforma într-o ființă malițioasă, dar am ales să o prezint ca pe o luptătoare. A fost o plăcere să o interpretez”.

Într-o altă discuție, ea a povestit: „Scenariul mi s-a părut extrem de captivant și de frumos scris, ca și ideea de a lucra cu Paul Schrader, unul dintre marii noștri regizori. L-am întâlnit a doua zi după ce l-am citit și am uitat complet să-i spun cât de mult îl admir. Eram atât de emoționată, că am început să vorbesc direct despre scenariu”.

O: Master Gardener, SUA, 2023 R: Paul Schrader D: Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Quintessa Swindell, Esai Morales, Rick Cosnett, Victoria Hill, Matt Mercurio, Jared Bankens, Erika Ashley.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton