; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Luptand cu noi insine

02 March 2009

De vineri pana duminica, Romania disputa cu Rusia un meci de Cupa Davis transformat, prin forta imprejurarilor, dintr-un spectacol sportiv intr-o proba de demnitate nationala.

Prezenta in toate straturile societatii romanesti, dezorganizarea si atitudinea de clan afecteaza grav si sportul. Evenimentul primaverii, meciul de tenis cu Rusia, programat la Sibiu, in primul tur al Cupei Davis, la finalul acestei saptamani, poate constitui un excelent studiu de caz. Alegerile pentru sefia federatiei au invrajbit atat de tare taberele rivale incat invinsii – componentii vechii conduceri a tenisului – n-au ezitat sa boicoteze organizarea partidei de la Sibiu. Ruxandrei Dragomir, care a castigat alegerile in fa?a lui Aurel Munteanu (sprijinit de celebrul “cuplu” Ilie Nastase – Ion Tiriac), i s-au pus chiar bete in roate, scopul fiind discreditarea noii conduceri, chiar cu riscul neorganizarii meciului cu Rusia – ceea ce ne-ar face, inevitabil, de ras ca tara.

Rusia, o nuca prea tare?
Partida in sine are, in ciuda faptului ca se joaca in tara noastra, un favorit cert: Rusia. Adversarii descind la Sibiu fara o serie de jucatori de clasa, dar pornesc cu prima sansa. Unicul “varf” de lance al tricolorilor ramane Victor Hanescu. Longilinul tenisman traverseaza o perioada buna si ocupa locul 37 in clasamentul mondial, dar slavii au nume mult mai “grele”: Marat Safin (locul 25 ATP) si Dmitri Tursunov (28). In echipa noastra, “locotenentii” lui Hane sunt Victor Crivoi (127), Adrian Cruciat (174) si Horia Tecau (1292).

Patru meciuri a jucat Romania, de-a lungul timpului, cu Rusia in Cupa Davis. Tricolorii au castigat trei dintre intalniri, dar adversarii au invins in ultima (1997). Intre timp, rusii au disputat patru semifinale consecutive (2005-2008), cucerind si trofeul in 2006. In acest context, echipei noastre ii ramane speranta de a-si vinde scump pielea.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare