; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lupta cu anonimatul

19 March 2007

Un rezultat bun cu Olanda poate insemna un pas important catre Euro 2008. Miza mai importanta este insa recastigarea increderii suporterilor in echipa nationala.

Generatia de Aur ne-a invatat prost. Pentru un pusti care a crescut si s-a indragostit de fotbal in anii ’90, prezenta echipei nationale la un turneu final era ceva intrat in legea firii, la fel ca venirea primaverii sau grevele profesorilor. Mitul a inceput sa se destrame intr-o seara ploioasa de noiembrie din 2001, cand slovenul Rudonja a marcat primul gol din cariera sa internationala, iar noi am cunoscut pentru prima data dupa multi ani gustul resemnarii si al neputintei, apanajul tarilor cu fotbal mediocru. Au trecut aproape sase ani de atunci si alte doua calificari ratate, iar romanii au inceput sa se detaseze de echipa nationala si sa investeasca afectiv in performantele europene ale echipelor de club.
Meciul cu Olanda vine pe acest fundal de speranta rezervata si usoara indiferenta din partea publicului roman, chiar daca Mutu si compania se afla intr-o situatie destul de favorabila din perspectiva sanselor de calificare.

Sambata, 21.25, TVR 1, Olanda – Romania

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare