; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bradley Cooper

„Lunetistul american” ar putea influența procesul ucigașului lui Chris Kyle

27 January 2015

Succesul peliculei „Lunetistul american' are consecințe neașteptate: ar putea pune în pericol imparțialitatea juraților din procesul asasinatului lui Chris Kyle.

Bradley Cooper

Nominalizat la Oscar, ovaționat de critică și de public deopotrivă, „Lunetistul american' a uluit America. Atât de mult încât ar putea influența procedura juridică. Aducând pe ecran povestea celui mai mortal lunetist din istoria SUA, Clint Eastwood a creionat figura eroului de război făcând din Chris Kyle un adevărat mit național.

Chris Kyle a fost asasinat în 2013 în timpul unei gale de susținere a veteranilor suferind de sindromul de stres posttraumatic. Vinovatul este un anume Eddie Ray Routh, suferind de această patologie, care este aștepat la tribunal pe 11 februarie.

Printr-o coincidență stranie, procesul acestuia se va derula în plin uragan mediatic al filmului. Și, dacă e să-i credem pe avocați, amenințarea imparțialității este reală:

„Filmul acesta este o adevărată problemă! Mai putem să credem că vom avea parte de un proces echitabil?', se întreabă avocații lui Eddie Ray Routh.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare