; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

23 aprilie S a născut prințul Louis (8)

Luna aprilie este una plină de aniversări pentru Casa regală britanică!

07 April 2021

Chiar dacă se confruntă cu o criză internă severă, Casa regală britanică are multe movive de bucurie în această lună. Aprilie este luna în care s-a născut Regina Elisabeta, dar mai sunt și alte motive de bucurie. Din cauza pandemiei, anul trecut au fost anulate ceremoniile aniversare, ceea ce probabil se va întâmpla și anul acesta, însă asta nu înseamnă că familia regală și supușii săi nu vor acorda atenția cuvenită fiecărui eveniment în parte.

9 aprilie: S-au căsătorit Charles și Camilla

 Vezi galeria foto >

În 2005, prințul Charles, moștenitorul Casei regale britanice, s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles, în primăria orașului Windsor. La opt ani după tragicul deces al fostei sale soții, prințesa Diana, Charles și-a unit destinele cu marea dragoste a vieții lui, cu care a avut o relație continuă și controversată, chiar și în timpul mariajului cu Lady Di. Ambii miri erau divorțați și la al doilea mariaj, cu copii mari, așadar ei au optat pentru o ceremonie civilă, urmată de o slujbă de binecuvântare la Capela St. George, de pe domeniul Windsor.

21 aprilie: E ziua Reginei Angliei

 Vezi galeria foto >

Este ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a, aceasta urmând să împlinească 95 de ani. De regulă, regina își aniversează, la această dată, ziua în familie. Deși este născută în aprilie (în 1926), din 1748 există o tradiție ca monarhul britanic să fie celebrat într-o zi cu vreme bună, propice manifestărilor publice. Așa se face că aniversarea oficială are loc a doua sâmbătă a lunii iunie.

23 aprilie: S-a născut prințul Louis

 Vezi galeria foto >

În 2018, s-a născut prințul Louis Arthur Charles, al treilea copil al ducilor de Cambridge. Mezinul prinţului William şi al lui Kate Middleton ocupă locul 5 în linia de succesiune la tronul britanic, după bunicul lui (prinţul Charles), tatăl lui (prinţul William), şi după fraţii lui mai mari (prinţul George şi prinţesa Charlotte). Nașterea a avut loc la Spitalul St Mary din Londra, același unde au venit pe lume și Prințul George și Prințesa Charlotte.

29 aprilie: S-au căsătorit William și Kate

 Vezi galeria foto >

Anul acesta, prințul William și Kate Middleton aniversează 10 ani de la nuntă. Cei doi s-au cunoscut în 2001, când erau studenți la Universitatea St. Andrews în Scoția. În 2003 formau deja un cuplu, iar după o scurtă despărțire în 2007, s-au împăcat, s-au logodit în 2010, iar în 2011 a avut loc fastuoasa nuntă de la Westminster Abbey.

Considerată „nunta secolului', ceremonia religioasă, la care au participat aproape 2000 de invitaţi (feţe regale, vedete şi înalţi demnitari ai statului) a putut fi urmărită live la tv și pe internet, aproximativ două miliarde de oameni de pe tot globul urmărind-o din faţa televizoarelor.

Peste un milion de turişti din întreaga lume (în Londra nu s-a lucrat în acea zi, iar metroul a fost gratuit) au venit să petreacă în cinstea celor doi miri.

 


Sursa foto: instagram.com

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare