; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Film Set_29

Lumea filmului se reorientează. Ce schimbări au apărut pe platformele de streaming

26 March 2020

În condițiile în care producția celor mai multe filme de cinema și televiziune a fost oprită de pandemie, filmele independente captează acum interesul platformelor de streaming. 

Conform „Variety', care a contactat numeroase surse din interiorul industriei de film americane, platforme importante de streaming, printre care Apple TV Plus, Hulu sau Amazon Prime, sunt interesate de producții independente care până acum erau destinate circuitului festivalier, fiind văzute doar la Sundance, Tribeca sau la alte evenimente de gen. 

Bineînțeles, și Netflix s-a conectat la noua tendință, dar se confruntă cu un alt aspect al achizițiilor masive de filme independente. Este vorba despre timpul și sumele de bani considerabile necesitate de dublajul filmelor achiziționate în numeroase limbi, pentru a fi accesibile celor 160 de milioane de abonați din toată lumea, ceea ce face ca ele să nu poată fi disponibile foarte curând pentru difuzare. 

Nici studiouri puternice precum Paramount Pictures sau Media Rights Capital nu stau deoparte, vânzând deja platformei Netflix titluri care nu mai pot fi lansate pe marile ecrane. De asemenea, reprezentanții câtorva dintre marile agenții de impresariat de la Hollywood s-au întâlnit deja pentru a discuta despre târgul de achiziții asociat Festivalului de la Cannes, care trebuie organizat acum exclusiv în spațiul virtual. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare