Homepage  / Vedete româneşti

Loredana Iordache, gata de un rendez-vous special! „Sunt convinsă că voi trăi nişte sentimente de neegalat”. EXCLUSIV

Loredana Iordache, gata de un rendez-vous special! „Sunt convinsă că voi trăi nişte sentimente de neegalat”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

La sfârșitul lunii mai, Loredana Iordache va avea parte de cea mai emoționantă experiență din viața sa: va deveni mămică. Prezentatoarea Telejurnalului TVR 1 și TVR INFO a ales și un nume aparte pentru fetița sa.

Pentru prezentatoarea Telejurnalului TVR 1 și TVR INFO, nerăbdarea și emoțiile cresc pe măsură ce se apropie sfârșitul lunii mai, când va avea parte de cea mai importantă „întâlnire” din viața sa. Loredana Iordache va deveni mămica unei fetițe, căreia i-a ales și un nume aparte.

Dacă primele luni după naștere le vor petrece acasă, Loredana Iordache abia așteaptă prima vacanță în noua formulă pe malul mării.

Aflăm mai multe detalii chiar de la Loredana Iordache!

Mai e puțin până când vei intra, oficial, în clubul mămicilor! Cât de nerăbdătoare ești?

Sunt foarte nerăbdătoare să-mi întâlnesc fetița! Sunt convinsă că voi trăi nişte sentimente de neegalat. Abia aștept să o văd, să o descopăr și să pornim într-o călătorie și o aventură spectaculoasă!

Mai am puțin și voi fi în luna a noua de sarcină. Am mers la serviciu cât am putut de mult, pentru că m-am simțit bine din punct de vedere al sănătății și pentru că îmi iubesc locul de muncă. Contează mult şi colectivul în care lucrezi, iar eu am parte de colegi foarte buni şi înțelegători. Dar acum a venit momentul să mă dedic exclusiv minunii care ne va lumina viața.

Cum decurge sarcina? Și care sunt persoanele / lucrurile la care reacționează bebelușa ta, în burtică?

Mulțumesc lui Dumnezeu, în continuare am norocul să am o sarcină ușoară și frumoasă! Sentimentul pe care l-am avut atunci când copilul s-a mișcat pentru prima dată în mine a fost, este și probabil va rămâne unul greu de descris. Reacționează atunci când vorbesc cu ea, îi citesc sau îi cânt, dar, mai ales, se liniștește când pune soțul meu, tăticul ei, mâna pe burtică.

Dar cu poftele cum te-ai descurcat? Mai sunt încă prezente?

Am fost și la acest capitol norocoasă, pentru că nu am avut pofte „nebune”. Doar câte o preferință, ici-colo, unele împrumutate de la soț, dar mi-am păstrat pe cât posibil un stil de viață sănătos și echilibrat. Am mâncat multe fructe și legume.

Ce nume ați ales pentru fetiță? Au fost necesare „negocieri”?

Atât soţul meu, cât şi eu suntem credincioşi şi iubitori de tradiţii, aşa că prenumele fetiței va fi ales şi în funcţie de ce ne spune calendarul religios. 

Dacă totul merge conform planului, nașterea va avea loc în apropierea zilei în care sunt sărbătoriți Sfinții Împărați Constantin și Elena. Aşa că puteți ghici deja al doilea prenume. Este un nume de fetiță popular în religia creștină, dar al nostru va fi puțin altfel, având origine grecească, așadar Eleni.

Primul prenume am știut dintotdeauna că va fi Catinca, după numele bunicii mele și a străbunicii soțului. Mama mea chiar a scris o carte cu acest titlu, despre povestea de viață a mamei ei, bunica mea, o femeie puternică și independentă, care a depăşit numeroase provocări pe timpul vieții.

Cum decurg pregătirile pentru venirea pe lume a micuței?

Pregătirile sunt în toi, ne ocupăm de camera ei momentan. E puțin de muncă… de la eliberat spațiul, până la văruit, tapetat și mobilat, pentru că am încercat să-i facem un colțișor plăcut și cald.

Cu siguranță există și ceva temeri… Cum le faci față?

Cel mai mult îmi doresc să fie o fetiță sănătoasă. Nu am frici legate de mine, mă gândesc doar la ea, să o văd că a venit pe lume fără probleme și apoi o să fac tot ce îmi stă în putință să-i fie bine.

loredana-iordache-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Presupun că ai primit muuuulte recomandări despre ce să faci după ce vei ajunge acasă cu fetița. Vei avea ajutor în primele luni?  

Ne-am propus să ne descurcăm singuri. Sper să ne iasă planul. Am încredere deplină că soțul meu mă va ajuta foarte mult și ne vom împărți sarcinile. Dar, dacă ceva nu iese conform planului sau o să fim depăşiți de situație, sunt sigură că o să avem parte de ajutor şi susținere din partea părinților.

În plus, un mare noroc pentru cea mică o să fie bunica soțului meu pe care o numesc cu dragoste Mamaie Anișoara, o femeie fantastică care mă răsfață de fiecare dată când mergem în vizită.

Și când vei reveni la pupitrul știrilor, după ce vei deveni mămică?

Ne dorim, pentru moment, să fim sănătoși cu toții și să decurgă lucrurile bine în continuare. Apoi îmi voi face planul pentru revenirea la pupitrul știrilor. Dar sunt, în general, o persoană activă și aș vrea să mă întorc cât de curând în fața telespectatorilor. Sunt mai bine de 17 ani de când e în rutina mea zilnică să le aduc celor de acasă cele mai noi informații, așa că nu e ușor să stau departe de muncă. Sunt convinsă, însă, că atunci când va veni pe lume fetița noastră, voi dori să fiu mereu lângă ea. Dar mă voi împarți între minunea de a fi mamă și locul de muncă pe care îl îndrăgesc.

Și soțul tău lucrează în televiziune, prin urmare micuța ar avea multe șanse să vă calce pe urme. E devreme încă… dar te-ai gândit ce va face în viitor?

Oho, chiar e devreme… Îmi doresc pentru ea, ca orice părinte, să fie fericită, să facă ce îi place și să aibă parte de o viață frumoasă. Dar vom face tot ce ne stă în putință să o călăuzim pe un drum bun, centrat pe educație şi sport. Cred cu tărie că părinții au un rol esențial în dezvoltarea copiilor. Vom încerca să-i explicăm că școala, disciplina şi munca sunt foarte importante în viață. Ceea ce știu de pe acum este că sigur vom merge la spectacole de teatru împreună.

Ce planuri ți-ai făcut pentru această vară? Pe unde veți ajunge în noua formulă?  

În primul rând, cu siguranţă, vom petrece primele luni acasă și ne vom acomoda cu noua viață. Apoi vom mai vedea, probabil că după botez vom da o fugă până la mare, la naşii noştri. Abia aștept să trăim împreună momentul divin în care auzi calmul valurilor care mângâie malul, în timp ce îți bagi degetele în nisip, apoi minunatul sentiment pe care îl ai când intri pentru prima dată cu picioarele în apă.

Foto: TVR; Instagram

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton